Lett mengdetreningssko fra Salming

I tre år har jeg vært sponset av Salming. Og med 2017-kolleksjonen er det lite som tyder på at dette vil endre seg i fremtiden. Salming har et supert produktutviklingsteam som stadig er på søken etter bedre løsninger og gode løpsopplevelser. For ikke å snakke om kult design.

 

IMG_0865
Salming EnRoute har vært fast tilbehør på løpeturer i vinter. Modellen kommer i to farger, en fargerik oransje versjon og en mer nøytral svart utgave.

 

Som ambassadør og sponset utøver har jeg vært så heldig å få følge Salming tett. 2017 kan se ut til å bli et skikkelig gjennombruddsår for svenskene. Ikke bare i triatlon, men blant løpere generelt. Med den nye modellen Salming EnRoute er produktlisten komplett i mine øyne, spesielt med forbedringene som også er gjort på resten av kolleksjonen.

Jeg har fått teste EnRoute i et par måneder. Som alle Salmings modeller tar EnRoute utgangspunkt i konseptet Natural Running, et system som skal gjøre det lettere for løperen å finne og beholde sitt naturlige løpesteg. Men med EnRoute har du nå en mengdetreningsko du kan løpe i uansett pronasjon og løpestil. Her får du en sko som gir støtte for foten og respons mot underlaget. Den sitter meget godt, noe Salmings ExoSkeleton får takken for. Det passer i hvert fall min fot godt

IMG_1148

EnRoute selges inn som en mengdetreningssko, noe den absolutt er. Men den har også overrasket meg på tøffe intervalløkter. Sammen med Salming Speed 5 har den blitt det nye favorittparet i skohylla. Skoen oppleves mye raskere enn den ser ut og så er det innmari moro å løpe med den.

Følelsen i mellomsålen er unik. Myk nok til å absorbere støt godt. Samtidig er den fast nok til å gi stabilitet og bevare momentet fremover. Som jeg har sagt før, skoene fra Salming tvinger meg til å løpe bedre og EnRoute er intet unntak. Modellen har en dropp på 6 mm og mer stabilitet i sålen enn Speed og Distance. Jeg har størrelse 39 1/3 og skoen veier rett i overkant av 200 gram etter et par måneders bruk. Ifølge produsenten veier str 38,5 kun 192 gram når den er ny. Med andre ord en lett sko som enkelt kan konkurrere med vekten til modellene fra for eksempel Hoka.

IMG_1324

Jeg har gjort flere løpsanalyser og fått bekreftet at føttene mine er helt «normale». Verken brede eller smale, med et normalt løpesteg uten pronasjon. Men jeg har en tendens til å lande på utsiden av føttene, en bevegelse jeg raskt retter opp i løpet av kontakten med underlaget. Sålen til EnRoute er derfor ekstra god for meg, den hjelper meg der Speed 5 krever mer arbeid fra fotsålen. EnRoute har derfor blitt et trygt valg for løpeturen om jeg er litt sliten i føttene fra før.

Om Salming skal forbedre noe på denne modellen så må det bli å gjøre tungen mindre (den er litt pløsete) og lissene kortere (alle Salming modellene har vanvittig lange lisser, men jeg fikser det enkelt med å sette hurtiglisser på alle mine). Altså ingen funksjonsklage, kun en tilbakemelding på utseendet fra min side.

Mer informasjon om Salming EnRoute her.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s