Spenstig kolleksjon fra Salming

Kolleksjonene fra Salming Running preges av morsomme farger og spreke design. For meg som er sponset utøver og har løpt i disse skoene noen år vet jeg også at det følger grundig research, teknologi og en ekstremt god løpefølelse med på kjøpet. Salming har rett og slett fantastiske løpesko!

Stadig flere får øynene opp for hva skoene er gode for. At de i tillegg er umulige å ikke legge merke til er bare et pluss i boka, mener jeg.

 

IMG_1297
2017 kolleksjonen fra Salming. Øverst fra venstre: EnRoute, Race, Trail, Speed, Miles og Distance.

 

Jeg har fått teste 2017-kolleksjonen siden oktober og kan ikke si annet enn at Salming har tatt enda noen skritt nærmere når det gjelder å utvikle perfekte løpesko.

Kolleksjonen er i år utvidet med en ny modell som har vært etterlengtet, nemlig EnRoute. En mer detaljert test av denne er på vei på bloggen. Jeg kan innrømme at den har fått kjørt seg på treningsleir i vinter. Skoen har mer demping og støtte enn de andre modellene og er det perfekte paret å velge om du aldri har løpt i Salming før. Du vil ikke bli skuffet.

 

IMG_3443
Salming EnRoute er det nye tilskuddet i kolleksjonen.

 

Alle skoene fra Salming er fortsatt veldig lette. Konstruert for «Natural running» og den gode løpsfølelsen. Flere sko i kolleksjonen har fått en skikkelig oppfriskning.

 

SAlming Enroute orange
Salming EnRoute herremodell i oransje. Finnes også i svart.

 

Folk har kommentert til meg tidligere at Salming har så tynne såler på skoene sine. Det har ikke jeg kjent meg igjen i (med unntak av Race-modellen). Men ved nærmere ettersyn så har sålene sett veldig tynn ut fordi de har vært farget. Nå har Salming gjort sålene hvite eller ensfargede, og de ser rent optisk sett tykkere ut enn før. Det tror jeg mange vil synes er en god ting.

 

IMG_0870
Speed 5 er lett å velge som favoritt – både til raske baneøkter og lengre tempoøkter.

 

Det er også gjort endringer i droppen. Speed-modellen har gått fra fem til seks mm dropp, samme dropp som EnRoute har fått. Miles har fortsatt fire mm dropp, mens de andre modellene har fem mm. Selv foretrekker jeg modellene med seks mm.

 

IMG_1148
EnRoute og Speed fikk være med på leir.

 

Miles har fått normale skolisser sammenlignet med fjorårets gigantiske lisser og Distance har fått en komplett makeover. Jeg elsket Distance-modellen i fjor, men mange har synes at den var for stiv i sålen -og jo den smalt godt mot underlaget på tur. Årets modell har en mykere følelse og får mye skryt, også av meg. Men jeg likte passformen til fjorårets modell bedre – andre liker årets modell best. Vi har jo alle ulike føtter!

Og til dere som har lyst til å prøve Salming, men finner fargene en smule utfordrende – kolleksjonen kommer nå med to svarte alternativ. Både EnRoute og Distance kommer i to versjoner, en sprek og fargerik – og en nøytral, svart utgave. Noe for enhver smak der altså.

 

Salming Distance Svart
Nye Distance kommer også i en svart utgave.

 

Race er vel den modellen jeg har brukt minst i de nå tre årene jeg har vært sponset av Salming. Det vil si minst til løping. Jeg har brukt dem til styrketrening og hverdagsbruk. Årsaken har vært at jeg synes det har vært en særdeles tynn såle med altfor lite støtte i skoen. Årets modell derimot har jeg allerede brukt en hel del. Både til løping og annen trening. Den er fortsatt ekstremt lett, men oppleves stødigere enn tidligere modeller. Dessuten er det nye designet råkult, med reflekser over hele skoen. Den ser ekstremt rask ut!

 

Salming Race 5
Årets fresheste? Salming Race 5.

 

Har du lyst til å prøve skoene? De har Salming på Oslo Sportslager, på Stabækklinikken (Røa), på Salming Store i Sarpsborg og hos Drevelin Aktiv i Bergen. Og sikkert andre steder. Sjekk også ut Sportshoppen.no og Salming.com for mer informasjon om skoene.

IMG_1294

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s