Matallergier

Høsten har vært preget av at det er noe i kroppen som ikke stemmer. Faktisk har det holdt på helt siden i fjor, men det var først etter Norseman at jeg kunne ta hensyn til at jeg ikke fungerte optimalt. Frem til da var det kun en ting som gjaldt – nemlig å vinne!

Siden jeg tok sesongpause 1. september har jeg vært innom flere leger, tatt en haug med blodprøver, spyttprøver og andre tester. Hjertet har fått en seriøs gjennomgang og den siste uken har jeg fått svar på det meste.

img_3211
Det har ikke vært lett å motivere seg for noe som helst i høst.

 

At jeg skal holde meg unna bakegjær var en no-brainer. Jeg fikk alltid vondt i hodet og måtte rømme huset hvis mamma bakte gjærbakst da jeg var yngre. Bakverk har heller aldri fristet meg noe særlig – med unntak av croissanter da. De er jeg svak for! Jeg trodde en stund at det var gluten jeg reagerte på, men det lager mer sense at det er gjær. Det forklarer hvorfor jeg reagerer på noen glutenvarer og ikke andre!

Eggallergi

Den store overraskelsen var at jeg reagerer kraftig på egg og kylling. Det hadde jeg aldri trodd. Egg er en viktig del av mitt kosthold og jeg er litt i villrede på hvordan jeg skal klare meg uten. Men om det gir meg god mage og mer energi,  da må jeg jo bare få det til.

Det er bare så synd at noe av det jeg liker best inneholder egg. Nå blir det verken bananpannekaker eller supergode muffins til frokost. Havregrøten med egg utgår og kokosboller til dessert får plass på fy-listen. Pasta er noe av det jeg vet at jeg reagerer på, men også her trodde vi gluten var synderen. At det ser ut til å være egg i stedet forklarer også hvorfor jeg tåler noen typer pasta bedre enn andre. Uansett – å droppe pasta gjør meg ingenting.

Eggallergi er for øvrig mest vanlig hos barn, men den kan altså oppstå i voksen alder som hos meg. Reaksjonene er forskjellig fra person til person. Eksempler på reaksjoner er diaré, magesmerter, elveblest, forverring av eksem, pusteproblemer/astma og allergisk sjokk (kilde: NAAF).

Symptomer?

Mine symptomer har vært snikende. Udefinerbare vondter i muskulaturen og kroppen generelt, men det er jo ikke så uvanlig med mine treningsdoser. Til dels store magesmerter, magekramper, diare og kvalme var symptomer det var enklere å knytte til maten jeg spiste. Jeg har lenge visst at det er noe jeg ikke tåler. Men hva?

Nå vet jeg. Og selv om det blir kjipt å kutte ut egg så håper jeg det får opp en balanse i energinivået. Jeg har absolutt fått erfare at når magen ikke funker da blir det gjerne trøbbel i resten av systemet.

De gode nyhetene? Jeg tåler visst både laktose og gluten.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Matallergier

  1. Hei Kari. Jeg har i lengre tid vært intolerant for masse matvarer, men så fikk jeg time på Balderklinkken hos Dr. Richard Knobel som har forsket på matintolleranse i 17-åring. Han fikser de fleste former for matintolleranse på et par mnd. Etter mange år ned gluten/melkeprotein/gjær/egg/løk/malt/mandel, etc intolleranse kan jeg nå spise det meste. Det er verdt en time!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s