Reduser skaderisikoen i vinter

Løper du med bare ankler slik som jeg gjør på bildet her?

img_8421

Da bør du snarest finne frem lengre og varmere sokker. Ved å dekke anklene med myk og varm ull vil du holde dem nettopp slik – varme og myke. Et godt utgangspunkt for å redusere risikoen for skade.

img_0841

Aldri bare ankler!

Det var Vilhelm på teamet som lærte oss å kle oss bedre under Bislett-øktene vi hadde med teamet i vinter. For selv om vi løp innendørs fikk vi kjeft for å ha bare ankler. Det ville han ikke se på øktene han hadde ansvaret for!

Anklene skulle dekkes til for å holde dem friske og raske gjennom hele sesongen. Og fra den dagen av var det ikke en kort sokk å se på trening.

Innendørs holder jeg varmen med lange kompresjonsstrømper eller litt lengre løpesokker som når meg godt over ankelen. Løper jeg ute liker jeg at det varmer langt opp på leggen.

Hvordan du velger å løse oppgaven er jo opp til deg selv. Jeg liker å bruke lange ullsokker som disse fra Birk.

Andre velger å bruke leggvarmere eller klippe i gamle hjemmestrikka raggsokker og bruke dem til samme formål. Personlig liker jeg å ha varmen godt opp på leggen, det har i hvert fall jeg god erfaring med.

Funker om sommeren også

Faktisk likte jeg konseptet så godt at jeg iverksatte tiltak mot såre legger også på våren og sommeren. Ullsokkene fikk være med på langturer i all slags vær under mine forberedelser til Norseman tidligere i år. Selv tror jeg at dette er en av grunnene til at jeg tålte å løpe dobbelt så mye som i fjor – helt uten skader!

Hyppig bruk av piggball og foamrolling, gode oppvarmingsrutiner og rett intensitet var andre viktige faktorer.

img_0936

Nyt høst- og vinterløpingen!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Reduser skaderisikoen i vinter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s