Mine løpesekker

For et par år siden testet jeg en god del løpesekker for Runners World Norge. Siden den gang har jeg beholdt tre favorittsekker.

To løpesekker som rommer henholdsvis 18 og 7 liter + en drikkesekk med svært begrenset plass. Hver til sitt bruk. Og alle fra hvert sitt merke!

img_2785

Passform, justering og plass

Noen fellestrekk har de likevel. De to løpesekkene jeg har sitter veldig godt på ryggen min. De har flere justeringsmuligheter og begge har brede magebelter med store lommer på. Der får jeg plass til både mobil, nøkler, litt energi ved behov og annet småtteri. De har også gode fester over brystet.

«En god løpesekk skal du knapt merke på ryggen, selv om du har pakket med deg det du trenger for å skifte etter en dusj på jobb. Skulderstropper, hoftebelte og brystremmen skal sitte godt, og være enkelt å stramme. Det skal heller ikke løsne mens du løper, men hvis det gjør det så skal det være enkelt å stramme uten å måtte ta av deg sekken. Strammesystemet skal gjøre at sekken sitter godt på ryggen, hele tiden.» Fra Runners World Norge sin test av løpesekker.

img_2787

Camelback Octane 18x er den største løpesekken jeg har. Den løper jeg til og fra jobb med. Den har plass til en liten bærbar maskin, og det jeg måtte trenge til skift. Ved å åpne glidelåsen foran får jeg også ekstra plass – både inni og utenpå sekken. Der ligger det nemlig et nett som jeg kan dytte ekstra tøy eller en drikkeflaske inn i. Dette er også sekken jeg velger for langturer i marka med Magnus. Da bærer jeg jo drikke, skift og næring for to. Denne sekken kommer med Camelbak inni, men jeg har faktisk valgt å ta den ut til fordel for bedre plass i sekken.

snapseed

Hagløfs Gram 7 rommer syv liter og er sekken jeg velger for langtur i marka på egenhånd der jeg har behov for skift underveis. Dette er også transportvalget hvis jeg ikke trenger å ha med meg PC til jobb, eller hvis jeg skal løpe til trening.

Dette er også sekken jeg velger om jeg skal sykle langtur og ha med meg en del ting. For ja, jeg sykler gjerne med sekk!

Sist, men ikke minst – Hagløfs sin lille Gram 7 er sekken jeg har gjennomført to Norseman med, fra Stavsro til toppen.

img_2743

Salming drikkesekk

Dette er sekken jeg har løpt mest med i år. Den har vært perfekt på de mange langturene jeg har hatt for å forberede meg til Norseman. Enten det har vært 35km i marka, x antall kilometer mot Zombie Hill og Stavsro, eller om det har vært i konkurranse – som under Wings For Life World Run.

image

Med plass til tre liter væske + et lite rom til mobil og tre gels, har dette vært førstevalget helt klart. Den er rett og slett skikkelig god! Sekken har også en strikk på utsiden, så jeg har hatt mulighet til å ha med meg en liten løpejakke eller annet om det har vært skiftende vær underveis. Sekken finner du hos Sportshoppen.

KAri løper NOrseman
Fra en av flere langturer som endte med 10 km bakkeløping. Da kom Salmings drikkesekk godt med! Vurderte lenge å løpe med den i Norseman faktisk.

 

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s