90 år gammel skulder?

Jeg har svømt minimalt denne sesongen. Så godt som hver svømmeøkt har vært etterfulgt av smerter rundt høyre skulder.

Sykling har til tider også vært en utfordring, da spesielt tempostilling har vært smertefullt. Det har kjentes ut som om jeg har hatt en særdeles gammel skulder tilknyttet min ellers topptrente kropp.

Vi klarte likevel å opprettholde en grei nok svømmeform til at jeg hang med i front under alle årets konkurranser. Det er faktisk mulig å leve ganske lenge på en gammel svømmekarriere. Men det var tydelig at ting ikke var som de skulle. Det har vært mye vondt og mange tårer. Redsel for ikke å kunne gjennomføre sesongen som planlagt, og veldig lettelse for at det har gått så innmari bra som det tross alt har gjort.

Før neste sesong planlegges var vi nødt til å se hva som har plaget meg. Smertene har vært tiltagende selv i sesongpausen, noe som jo ikke er lovende. Det knaser godt i skulderen ved de fleste bevegelser over skulderhøyde. Det gjør vondt å sykle, løfte Magnus, vaske håret og ha sekk på ryggen. For ikke å snakke om hver gang jeg havner på høyre skulder i løpet av natten. #litesøvn!

Forrige uke fikk jeg tatt en MR og i dag kom resultatet. Jeg har et benmargsødem i enden på høyre krageben og skal i hvert fall ikke svømme eller bruke høyre skulder på en god stund.

Veldig kjedelig beskjed å få, selv om det også er godt å vite hva som er galt inni der. I stedet for å krisemaksimere er jeg allerede i gang med å tenke hva jeg faktisk kan gjøre.

Jeg gleder meg over at følgende går fint:

  • Løping
  • Sykling på rulle
  • Ellipse
  • En god del styrketrening
  • Svømming med en arm
  • Turgåing (uten tung sekk)

Det finnes sikkert flere ting også. Moralen er; det finnes alltid noe jeg kan gjøre.

Så håper jeg at god oppfølging fra Stabækklinikken vil få meg raskt tilbake i slag, med en skulder som fungerer. Den trenger jeg jo både som utøver, trener, mamma og arbeidstaker!

image

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s