Norseman prep del 2

Jeg var to uker på Geilo i sommer for å forberede meg på Norseman. Planen var å sykle og løpe så mye som mulig i løypa, samt å svømme flere ganger i Eidfjord. Og i del 1 gikk jeg gjennom hvordan vi forberedte oss til svømmeetappen i kalde Eidfjord. Del to skulle handle om forberedelsene på sykkel og løp. Men så langt kom jeg aldri.

Sannheten er at jeg den midterste uken på «precamp» faktisk fikk gjort veldig lite. For etter 3400 meter svømming på 48 min var jeg helt tom. Jeg gikk helt ned for telling. Kroppen fungerte ikke, beina var stinne som fy og alle varsellampene lyste. Magen verket, hjertet banket og jeg ville bare sove. 64 kilo ble til 61 og ingenting funket.

Det ble ikke noe av de 180 km på sykkel som var planlagt dagen etterpå. Det ble ingen løping i Zombie Hill heller. Det ble hvile, hvile, og mer hvile. Søstrene mine skjønte det da jeg stoppet å legge ut treningsbilder på SnapChat. Er du syk, lurte de. Nei, jeg er bare sliten, sa jeg.

Måtte jeg kaste inn håndkleet?

Der og da føltes det som om hele Norseman skulle forsvinne i horisonten. Jeg klarte knapt å motivere meg til å komme meg ut for å gå en tur på fjellet. Et legebesøk ble det også tid til, Olav har vært nådeløs sånn i hele år. Er det noe som føles feil, ja da må det sjekkes. Helst i går.

Legen på Geilo fant ikke noe galt, men frarådet sterkt å trene så lenge jeg følte meg dårlig. Og er det en ting jeg vet, så er det at det hjelper lite å pushe på og trene mer når alle tegn tyder på at jeg burde ligge i sengen.

Herfra hørte jeg på radio og syklet rolig økter da jeg egentlig skulle trene racepace og bli sikker i løypa.
Herfra hørte jeg på radio og syklet rolige økter da jeg egentlig skulle trent racepace og bli sikker i løypa.

Tiden ble heller brukt på noe fornuftig. Gode samtaler, næringsrik mat og god vin. Visualisering av løypa, forberedelser og planlegging. Da Olav reiste videre til Danmark på ferie, hjalp det godt å få besøk av Hans Christian og Petra. Selv om det var tøft å se dem legge ut på trening mens jeg holdt fortet hjemme med korte økter på rulla. Og da Kristian og Magnus kom opp etter sin ferie på Mallorca steg energinivået endelig litt. Magnus-koser er magiske!

Denne lille karen er til å spise opp. Han fikk meg på rett kjøl i grevens tid!
Denne lille karen er til å spise opp. Han fikk meg på rett kjøl i grevens tid!

En siste Big Day

Faktisk såpass at vi fikk kjørt den siste gjennomkjøringen av løypa. Om enn ikke helt som planlagt (intensiteten ble dratt ned betraktelig), så var det absolutt et godt tegn at jeg lørdag for to uker siden fikk inn 3400 meter svøm i Eidfjord + 130 km sykkel i løypa + 10 km løp direkte etterpå.

Å bli trygg på Ironmandistansen har vært viktig for meg før Norseman. Denne turen i Eidfjord var magisk.
Å bli trygg på Ironmandistansen har vært viktig for meg før Norseman. Denne turen i Eidfjord var magisk.

Godt fulgt av Hans Christian Tungesvik (som endte opp med å bli nummer 11 totalt på lørdagens Norseman) og med super support fra Kristian og Magnus for oss begge. Dagen etter løp jeg fra Miland og helt til Stavsro før vi tok en familietur videre opp til Gaustatoppen. Resultatene viste at joda, drømmen var fortsatt oppnåelig.

Magnus gjorde en kanonjobb som support på den siste gjennomkjøringen før Norseman. Viktige detaljer falt på plass og energien var på vei opp etter en uke i uvisse om jeg ville klare å prestere noe som helst.
Magnus gjorde en kanonjobb som support på den siste gjennomkjøringen før Norseman. Viktige detaljer falt på plass og energien var på vei opp etter en uke i uvisse om jeg ville klare å prestere noe som helst.

De siste ti dagene før Norseman måtte jeg stadig spørre Olav om jeg virkelig skulle trene SÅ mye og SÅ hardt. Min ide om topping inneholdt betydelig mer hvile… Men han var klokkeklar i beskjedene og jeg kunne ikke annet enn å følge planen, med visse modifikasjoner her og der. Det var tross alt jeg som var sjefen over egen kropp de siste dagene inn mot løpet.

Jeg måtte opp i vekt igjen før Norseman, og utrolig nok ble pizza løsningen. 61 kilo ble til 64 og vips var jeg i bedre humør og ikke minst bedre form!
Jeg måtte opp i vekt igjen før Norseman, og utrolig nok ble pizza løsningen. 61 kilo ble til 64 og vips var jeg i bedre humør og ikke minst bedre form!

Vondt å stå

Skrekken kom på ny da jeg kun en uke før løpet knapt kunne gå på føttene. Betennelser i flere av leddene på begge føttene var diagnosen. Vel fremme i Eidfjord holdt jeg mest mulig sittende eller liggende, bare det å gå og stå var smertefullt. Olav var nok en liten stund inne på tanken om at jeg ikke burde stille. Men jeg sa at det ikke var et alternativ. Jeg ville heller bli idrettsinvalid enn å la drømmen gå fra meg. Jeg hadde jo forberedt meg så godt!

En liten spasertur var alt jeg gjorde av trening på føttene siste fire dagene før konkurransen. Det var mer enn nok for vonde bein.
En liten spasertur var alt jeg gjorde av trening på føttene siste fire dagene før konkurransen. Det var mer enn nok for vonde bein.

Moralen er: Alt sitter i hodet! For jeg klarte på merkelig vis å blokke ut alt dette da jeg sto opp lørdag morgen. Nå verker det som besatt igjen, men det er helt greit! Jeg satte meg et mål, jeg jobbet hardt og ofret «alt» for det. Dedikerte meg til drømmen og hadde trua på at jeg ville klare det. Det er fortsatt helt uvirkelig, men resultatlista viser at jeg klarte målsettingen!

image

Jeg vant Norseman, satte ny rekord og kom på 17.plass totalt. Det var helt rått. Race rapport kommer, jeg må bare lande litt først!

Siste beskjed fra mentaltreneren min var å bli mer offensiv og hente ut det lille ekstra. Det funket!
Siste beskjed fra mentaltreneren min var å bli mer offensiv og hente ut det lille ekstra. Det funket!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Norseman prep del 2

  1. Hei Kari – så utrolig flott at du vant Norseman, jeg ble helt glad for deg.
    Spennende å følge bloggen din.
    Jo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s