Friskmeldt skulder!

Skulderen er endelig frisk og jeg har fått grønt lys til å starte i neste helgs Ironman 70.3 i Barcelona.

I går besto skulderen testen som fysio Kristoffer Torgersen hadde foreskrevet. 2100 meter i tilnærmet racepace. Dersom det gikk greit skulle jeg få starte, hvis ikke ble det rødt lys og startnekt. Grei deal det, og jeg var faktisk litt usikker på om skulderen ville klare det.

 Det er fem uker siden jeg fikk en kortisonsprøyte i AC-leddet. Mange har vært skeptiske til behandlingen, men jeg har fulgt legens ordre. Skuldra har fått helt fri, jeg har hatt tre svømmefrie uker. Mye løping har det blitt. Litt svømming forrige uke – og så testen igår.

Distansen ble valgt å være litt lengre enn de 1900 meterne som møter meg neste søndag. Årsaken er selvfølgelig at vi ville være helt sikre på at skuldra tåler belastningen, og at open water svømming er mer belastende enn å gjøre distansen i et kortbanebasseng innendørs.

I går valgte jeg å starte kontrollert og øke farten etter halve distansen. Jeg brukte også en høyere frekvens enn normalt, 22 tak per 25 meter mot 17 til vanlig. Ute bruker jeg automatisk en høyere takt for å takle forholdene bedre, og da måtte jeg gjøre testen så lik som mulig også inne.

Skulderen responderte som vi ønsket og jeg gjorde testen unna på rett over 30 minutter. Godt å endelig være tilbake i vannet på ordentlig!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s