Gnagsår gone bad

Ting kan snus opp ned på et øyeblikk. I går var jeg superglad for fantastiske resultater på løpetest. I dag sitter jeg med en skikkelig hestekur antibiotika og smertestillende i fanget.

Infisert gnagsår

Det som i morges var et bittelite gnagsår etter gårsdagens terskeltest, var ved lunsjtider i dag blitt en svært hoven fot. Jeg løp faktisk 10 km før jobb i morges, helt uten problem. Men noen timer senere fikk jeg knapt på meg sko. Og da jeg kom hjem fra jobb gjorde det så vondt at tårene rant av smerte. Hadde ikke noe annet valg enn å få Kristian til å kjøre meg til legevakten, så ille var det.

Vel inne hos legen gikk alt fryktelig fort. For der jeg var redd for at det skulle være falsk alarm, fikk jeg helt motsatt reaksjon. «Oj, det var bra du kom», sa legen da sokken forsvant av. Hun ropte på hjelp og to sykepleiere kom til. Vips hadde jeg svelget massevis med antibiotika og ikke mindre enn to paralgin forte på doktorens kommando. «Dette kommer til å gjøre vondt», sa hun og trakk frem skalpellen.

Markeringene viser grensen for infeksjonen kl 1530. Ganske mye større enn det opprinnelige gnagsåret på størrelse med et lite kronestykke.
Markeringene viser grensen for infeksjonen kl 1530. Ganske mye større enn det opprinnelige gnagsåret på størrelse med et lite kronestykke.

Det verste var at jeg ikke kjente noe til at hun skar i meg. Smertene i foten var så innmari mye verre. Det gjorde vondt langt inn i beinet og virket som at hele foten skulle sprenges – det nærmeste jeg har vært fødselssmerter på snart syv år. Kroppen ristet, jeg hørte at jeg hylte, men forsøkte så godt jeg kunne å puste, puste og puste.

Ikke visste jeg at noe så lite kunne bli så vondt på så kort tid!

Heldigvis ser det ut til å gå bra. Det banker, verker og gjør vondt for all del. Og magen er ikke fornøyd med medisinene. Men infeksjonen ser ikke ut til å ha spredt seg på et par timer nå. Jeg skal sjekke foten ofte det neste døgnet. Mer antibiotika og smertestillende skal svelges. Også i natt. Men forhåpentlig er jeg over det verste.

Husk å ta små sår på alvor, og vær nøye med rensing. Krysser fingrene for at jeg er back on track om ikke lenge!

Magen får seg en utfordring den nærmeste uka. Ikke noe småtteri jeg har fått med meg hjem!
Magen får seg en utfordring den nærmeste uka. Ikke noe småtteri jeg har fått med meg hjem!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Gnagsår gone bad

  1. Huffameg! Ordtaket «liten tue kan velte stort lass» comes to mind!
    God bedring, du er nok snart på beina igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s