Sosial testhelg

Nok en gang har jeg vært en snartur i Bergen, eller nærmere bestemt Os. Med ny sykkel i kofferten og greit med energi i friske bein. Klar for nye terskeltester på sykkel og løp.

Løpeformen visste jeg var god, etter fire uker med bra fokus på nettopp dette. Likevel var jeg spent på resultatene etter et par uker med forkjølelse, mye reising og krevende timeplan. Svømme får jeg ikke gjøre på noen dager til, derfor ble det ingen testing det våte element denne gang.

Lørdag morgen våknet vi til snødekt hage og skikkelig vintervær. Kjekt for oss at testingen på sykkel skulle gjøres inne!

Hvorfor teste i Os?

Så godt som alle mine tester gjøres her siden trenerens to andre utøvere bor i området. Jeg flyr bort fra Oslo, og treneren kjører fra Sunnfjord. Så møtes vi alle fire i det som nå er kjent som «Hotell Berg». Her bor vi hjemme hos Katinka, yngste utøver på «teamet» til coach Olav. Sammen med Gudmund Snilstveit er vi en fin trio som kvesser det vi har for å stadig bli bedre i triatlon.

Katinka er et treningsdyr som inspirerer meg med sin treningslyst og endeløse motivasjon.
Katinka er et treningsdyr som inspirerer meg med sin treningslyst og endeløse motivasjon.

Resultatene

Ny temposykkel og litt dårligere grunnlag på sykkel førte til at vi ikke så noen forbedring på sykkel denne gangen. Målet var egentlig å ha så liten reduksjon i terskelwatt som mulig. Det å gå fra landevei til temposykkel er en stor endring. I tillegg har jeg lagt ned mest innsats på løp de siste fire ukene.

Løpetesten ble gjort søndag og beina var intet annet enn fantastiske. Helt rå! Laktatverdiene var lave og følelsen priceless. Utrolig godt å vite at treningen funker. En stor lettelse etter det jeg selv synes har vært en kranglete treningsperiode.

Olav er ikke ferdig med å knuse tall etter økta, men forbedringen var veldig bra – det er vi sikre på. Faktisk ble det nesten pers på 800 meter som en fin avslutning på økta! Lett å løpe fort med Norges raskeste Ironman, Gudmund Snilstveit, som pacer bak.

Stive legger og slitne bein på Guddis og meg. Men et smil eller to har vi alltid på lur. Det blir stas å følge Gudmunds jakt på Hawaiiplass i pro-klassen dette året!

Takk nok en gang til familien Berg for lån av hus og bil. Å trene og prestere sammen er motiverende og sosialt. Det å ha et fast samlingssted er fint. Vi spiser den maten vi selv ønsker, følger egne rutiner, har høy takhøyde og støtter hverandre. For meg er det viktig.

Fredagens storhandel er et fast innslag i treningshelga. Det går mye mat med tre triatleter og en sukkeravhengig trener i hus 🙂
Mobilitet er viktig for å prestere. Guddis må jobbe med skuldrene, mens jeg har et salig strev innside lår. Hotell Berg har god plass til alle typer trening.

Vel hjemme igjen er jeg topp motivert for å lete frem det lille ekstra frem mot Norseman 2016. Jeg er heldig som har en utrolig flink trener og et godt utøverteam å spille på lag med. Det blir noen tøffe uker fremover med ny terskelfart og tilpasning til ny sykkel, men det er utfordringer jeg ser frem i mot. Ekstra godt skal det også bli å komme tilbake i bassenget for videre jakt på fart også her.

Til slutt: En stor gratulasjon til Kristian som satte en fantastisk personlig rekord under Sentrumsløpet i helgen. 35:38 er en enorm prestasjon for en «triatlonpappa» med lite tid til overs for egen trening.

Kristian Sentrumsløpet

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Sosial testhelg

  1. Tilbaketråkk: Aero is everything? | no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s