Anonymt løpeeldorado i Alcudia

Jeg løp om kapp med fantastiske sommerfugler og store øyestikkere da jeg la langturen innom S’Albufera Natural Park i dag. Humøret steg utrolig nok parallelt med antall passerte kilometer. Kanskje ikke så rart. Her hadde jeg innstilt meg på to timers knallhard asfaltløping, og fant isteden et lite paradis bare noen kilometer unna hotellet.

Løp i S'Albufera

Wings For Life World Run

Jeg har økt løpemengden betraktelig den siste tiden. 8. mai skal jeg løpe Wings For Life World Run i Stavanger, og planen er å løpe lenger enn i 2014. Da rakk jeg 27 kilometer før Catcher Car tok meg igjen. Wings For Life er et veldedighetsløp til inntekt for forskning på ryggmargsskader. Det er fortsatt mulig å melde seg på! Bli med og støtt en god sak, få en super dag i løpeskoene enten du går, jogger eller løper alt du har.

Både i påsken og denne siste uken har det blitt mye løping på hardt underlag. Helt siden jeg ble meid ned av en illsint sikkerhetsvakt i en privat skog her på Mallorca for et par år siden, har jeg vært rimelig negativ til å driste meg ut i terrenget på øya. Valget har alltid falt på stranden, asfalten eller sågar tredemøllen. Nå ser det imidlertid ut til at jeg har nok en grunn til å returnere til Alcudia. Nemlig et fantastisk flott naturområde med milevis av fin løpevei!

Skogsvei løp Mallorca

To timer løp?

Jeg hadde bestemt meg for løpe sesongens første totimers tur i dag. Så lenge har jeg så godt som aldri løpt, klok av skade som jeg er. Coachen insisterer dog på at det er både bra og trygt for meg og mine skadeutsatte bein. Jeg har lenge strittet i mot, men etter å ha løpt meg opp de siste par månedene, både i mengde og antall økter, var det på tide å gi det et forsøk. Derfor var jeg også på leting etter noe mykere underlag enn den nevnte asfalten.

Vi har vært i Alcudia på treningstur flere ganger de tre siste årene. Og jeg har sett at det er et stort fredet våtmarksområde her, vi sykler jo rundt det stadig vekk. Men jeg har liksom aldri funnet veien inn, og ærlig talt har jeg ikke vært sikker på om det var ok å løpe der. Så feil kan jeg altså ta. Her var det kjempefin løpevei og lite trafikk. Kun andre gående samt en og annen tursyklist. Helt topp!

Parc Natural de S'Albufera

230 ulike fuglearter

Inngangen til parken ligger mer eller mindre på brua mellom Alcudia-området og Playa de Muro. Godt skjult bak en port og særdeles anonymt beliggende. Uten prangende skilt, kiosker eller annet som skulle hinte om at det her befinner seg en severdighet verdt å besøke. Kanskje like greit, da får i hvert fall de over 230 ulike fugleartene som er observert her hekke i fred og naturen bevare sin prakt en god stund til. Jeg var bare glad for at jeg endelig fant frem til denne perlen – og jeg kommer garantert tilbake!

Inngang til S'Albufera

Løperunde på 12 km

Fra Sunwing Alcudia løp jeg langs stranden oppover til brua mellom Alcudia og Playa de Muro. Vel inne i parken løp jeg egentlig rundt på måfå, men fant en vei som jeg holdt meg til i rundt syv kilometer før jeg snudde og løp samme vei tilbake. Det jeg ikke visste var at det faktisk er en stor runde jeg kunne kost meg på. Nesten 12 kilometer totalt, noe som betyr at den som ønsker fint kan løpe så mange mil han bare ønsker her inne. Det får jeg prøve neste gang!

Jeg løp med min Hagløfs Gram 7 sekk på ryggen og mine Salming Distance på beina. Måtte ha med meg drikke underveis og valget falt på vann med salter i varmen. Hadde så klart valgt det varmeste tidspunktet på dagen å løpe på, snittemperaturen var 26 grader! Men 12-14 passet best for meg i dag. Da rakk jeg en god frokost, en kort powernap (etter å ha vært svømmetrener fra 07) og litt kos med Magnus før avreise.

Fra parken og tilbake til hotellet ble det asfalten i fire kilometer. Det gikk overraskende lett! Vel tilbake var jeg så glad og lettet for at mine 23 kilometer hadde gått smertefritt at jeg bare måtte ringe treneren for å si at jo, du har nok en gang helt rett. Jeg er tåler visst mer enn jeg tror!

Fullfart Lingsom Alcudia

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s