Klar for testhelg

Noen ganger lurer jeg på om jeg bor i en koffert. Det kan til tider virke sånn. Jeg har knapt rukket å pakke ut fra sist tur før jeg igjen har stablet sykkel og masse utstyr i kofferten.

Denne gangen går turen til Bergen. Der blir det komplett testhelg med laktattesting i triatlons tre disipliner. Heldigvis ikke alene, men sammen med trenerens andre triatlonutøvere. Satser på at det vil gi meg nødvendig motivasjon og inspirasjon til å gi alt.

Jeg tester for å vite hvilken intensitet jeg skal ligge på under trening, og for å sjekke at den treningen jeg gjør gir de resultatene vi ønsker. Går det for lenge mellom hver test har vi liten kontroll på om arbeidet som legges ned er riktig. Kontroll er utrolig viktig når jeg tross alt bruker massevis av tid og krefter på dette.

image
Siste terskeltest på sykkel ble gjort for bare et par uker siden. Jeg blir veldig overrasket om den har økt nok en gang – men skal gjøre mitt beste for å vise nettopp det!

 

Sist jeg testet var jeg midt i en mesosyklus (på leir i Marbella). Det var ikke optimalt, men alle testene viste fremgang. Aller helst bør testingen skje etter en recoveryuke på slutten av en mesosyklus. Der er jeg nå, så det blir spennende å se hva jeg kan prestere.

Selv er jeg nok litt lunken til om vi nok en gang får fremgang over hele linja. Jeg har vært skikkelig sliten etter leir. Ikke så rart når min FTP ble testet og økt to ganger siste fire uker. Beina er steintunge og kroppen sliten – tross noen rolige dager.

Likevel gleder jeg meg til å teste. Det er motiverende i seg selv og jeg vet jo at jobben er gjort. Dessuten er det godt å vite at det eneste jeg skal gjøre de tre neste dagene er å hvile meg godt – og teste meg hardt. Svømming på fredag, sykling på lørdag og løping på søndag.

Gi gass!

DCIM100_VIRB

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s