Slik tester du terskelfart i bassenget

Å finne rett terskelfart gir deg fordeler i treningen. Da vet du at du verken kjører for hardt eller for rolig, noe som er nødvendig for å få ønsket treningseffekt. Men hvordan finne terskelfarten din i bassenget?

 
Det finnes flere måter å teste seg på og det vil til slutt være opp til deg hvilken metode du ønsker å bruke. Her har jeg listet opp noen tester som ikke innebærer bruk av laktatmåler. Vil du lese om laktattest i basseng kan du lese dette innlegget.

Det viktigste når du skal teste er at du velger en metode og holder deg til denne – for å kunne måle fremgang. Husk også å gjøre de samme forberedelsene hver gang, slik at du får resultater verdt å sammenligne.

Tre gode tester er:

Critical Swim Speed (CSS) – en kalkulator som regner ut terskelfarten din basert på hvor raskt du kan svømme 400 og 200 meter. Du finner oppskriften på CSS-test her.

CP30 – en godt dokumentert test hvor du etter en god oppvarming (bruk gjerne den samme oppvarmingen som beskrevet under CSS-testen) svømmer 30 minutter kontinuerlig så fort og jevnt du klarer. Legg merke til ordet jevnt! Snittfarten er terskelfarten din.

1000 meter distansetest. En siste og meget enkel test er å svømme en 1000 meter så hardt du kan for å se om du har fått fremgang siden sist. Spesielt fint om du kan svømme med pulsbelte. Svømmer du raskere enn før har du hatt fremgang, og har du lavere puls enn før er det også en god indikator på fremgang. Problemet med en slik test er at den ikke gir noe særlig informasjon om hva som er din terskelfart – altså den farten du bør trene på eller under.

Lykke til!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s