Alternativ trening på leir

At vi er triatleter betyr ikke at vi trenger å svømme, sykle eller løpe til enhver tid. Ei heller på leir. Normalt består en leir av en god del alternativ trening, men det er første gangen at fjelltur har stått på programmet. Ikke en – men flere ganger!


Å gå en tur i fjellet blir som en restitusjonsøkt å regne (svært få andre økter får den betegnelsen i min bok). Dessuten byr den på gode naturopplevelser som gir viktig påfyll ikke bare til kroppen – men også til sjelen. Jeg trives mer og mer i naturen og har virkelig savnet å være ute i den etter flere uker med innendørs trening hjemme.


Det å komme seg ut for å gå tur er en befrielse i seg selv. Verken puls eller treningseffekt står i fokus. Målet med turen var rett og slett å ha det kjekt (som de sier i Bergen), få positiv input og gjøre noe helt annet. Koble av og kjenne at livet på leir slett ikke bare består av terskeltester og bakkeintervaller.


Vi storkoste oss der vi gikk fra Istan opp mot La Concha (1200 moh). Vi rakk ikke helt opp, men kom et godt stykke på vei. Nok til å nyte utsikten og kjenne på følelsen at vi er skikkelig heldige som får reise rundt for å trene og ha det hyggelig sammen.


På vei ned mot bilen rakk vi både litt appelsinslang og testing av friskt fjellvann. Og alle var enige om at det hadde vært en helt super tur. Restitusjon var det visst også – for i dag ble det ny pers på terskelwatt og langtur løp. Slett ikke verst!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s