Mer watt å hente!

Sesongens tredje FTP-test er i boks.

20 minutter så jevnt og så hardt som mulig. Vondt og hardt. Men veldig nødvendig. Alt for å sjekke om treningsarbeidet som legges ned gir ønsket effekt. Så langt har jeg testet hver fjerde uke og fortsetter kurven å stige som nå blir det spennende når konkurransene starter.

Forrige test økte jeg med 10 %. Mye – ja, men ikke så rart etter en lang periode uten sykling før baseline ble satt. Jeg hadde jo tatt over to måneder helt fri fra sykkelsetet. Og trening er som du vet ferskvare.

Det har blitt mange timer på rullerommet også de fire siste ukene. 12-15 timer i uken for å være eksakt. Pulsen har gått sakte men sikkert ned på samme watt. Et sikkert tegn på at formen fortsatt er på vei oppover. Men litt spent er jeg alltid før test uansett.

Godt var det derfor å sende følgende melding av gårde til mentaltreneren min etterpå:

Sånn ser man ut etter ny makspuls og ny FTP! Opp med over 4 % på fire uker. Brukte flere teknikker underveis for å holde ut. Sneik seg inn en tanke eller ti om å backe ut for å slippe hardere økter fremover. Men kom på at jeg vil jo vinne. Og vinneren kan ikke gi seg!

 

For det gjør VONDT å teste. Jeg kom faktisk så høyt i puls som jeg aldri har vært før. 187 på sykkel er ny pers! Luftveiene svei fortsatt flere timer senere etter den tøffe påkjenningen. Men det gir resultater å holde ut. Snittwatten på de 20 minuttene var 253. Trekk fra korreksjonsfaktoren på 5 % og vips så var ny FTP 240. Opp 4,5 % på fire uker.

Som ventet har de siste øktene vært ganske harde. Det er alltid en påkjenning å øke FTP, for alle øktene blir jo hevet 4,5 % umiddelbart. Men – det var lettere denne gangen enn forrige og jeg ser allerede frem til ny test om noen uker. Få ting er mer motiverende enn å se at det som gjøres gir resultater!

Arbeidet før neste test skal hovedsakelig gjøres i Spania. Jeg gleder meg!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Mer watt å hente!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s