Næringsrik sjokolademousse

Sunn dessert som er rask å lage!

Helt siden Jonas Colting var i Oslo på sin Nakna Hälsan-tour har jeg hatt lyst til å lage denne desserten hjemme. Dette er nemlig en av hans favoritter. Av en aller annen grunn har det ikke blitt tid før nå. Merkelig egentlig, for det var innmari enkelt og veldig godt. Skal absolutt gjentas!


Har du bedre tid kan du faktisk lage is av denne oppskriften, ikke bare mousse. Alt du trenger å gjøre da er å la bananene bli helt frosne før du moser dem.

(Og nei, jeg er ikke matblogger. Ei heller har jeg kjøkkenet fullt av stilig service. Har ikke fint lys en gang, men maten smakte!)

Til tre personer trenger du følgende:

  • 2 avokado
  • 2 bananer
  • Mørk sjokolade
  • Kakaopulver (kan sløyfes)
  • 1 ts kokosolje (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Vi startet med å legge bananen i fryseren, i håp om å rekke isversjonen av denne desserten. Men fant ut at om vi skulle rekke leggetid for mini så måtte vi gå for moussen. Vil du ha iskrem av dette bør du legge banan (ferdig skrelt!) i fryseren (i en pose helst) en stund i forveien. Våre lå der i 15 minutter.


Så skrelte og moste vi avokado med stavmikser. Hadde oppi kakaopulver (kan fint sløyfes!) og kokosolje (smeltet) og mikset litt til.

Tok til slutt bananen oppi og kjørte noen runder til med stavmikseren. Ble en fin og myk konsistens. Kunne sikkert blitt spist allerede nå, men vi ønsket en litt fastere og kaldere dessert. Derfor satte vi blandingen i fryseren i 20 minutter – for å la den feste seg litt.


Shavet mørk sjokolade (vi liker 85 % kakao) og hadde som pynt på toppen da den var ferdig. Desserten forsvant superraskt og skal definitivt lages igjen. Snakk om næringsrik og god dessert!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Næringsrik sjokolademousse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s