Stinn brakke i Bergen

De har skjønt det i Bergen. Der går de mann av huse for å være med på fellesøkter i regi av BTC, triatlonklubben i byen. Hvor ellers har man 50 utøvere som møtes for å gjennomføre tre økter sammen?

 
Antallet er begrenset av det som faktisk er en ganske bra spinningsal på Studentsenteret. Der er det 54 sykler, og alle var i bruk. Salen var fylt til randen av hardt arbeidende, tett dryppende og smilende triatleter. Tross en lufttemperatur på 25 grader!

Konseptet heter Nissemann. Felles vintertrening som gjøres ca en gang i måneden gjennom vintermånedene. Stadig økende i popularitet, det gjelder å melde seg på tidlig. Jeg var i byen for å hilse på Team Smartfish Vest og ha en hyggelig helg med Kristian. Da passet det meget bra at Nissemann gikk av stabelen samtidig – og at det var plass til oss!

 
Dagen startet 0845 i bassenget. Vannet nærmest kokte med 10 personer i hver bane. Skal arrangementet vokse videre må det utvides med både bane- og spinningkapasitet! Utfordringen er å få banene til å fungere godt, slik at alle får et visst utbytte av treningen – utover det sosiale. Løsningen het «banevakter».

Jeg fikk æren av å være banevakt i fast lane. Altså hurtigbanen. Jeg forklarte kort viktigheten av starttid og lite pause, så var det bare å sette i gang. 6×200 on 3.30, 10×100 on 1.50 og 10×50 on 1.05 + 300 utsvømming = 3000 meter. En god start på dagen!

 

Fra bassenget bar det rett i sykkeltøyet. Foran oss sto 2,5 time spinning, med knalltøffe intervaller innlagt. Hele 4x(4 min + 14 min). En gyllen anledning til å jobbe med kapasitet og stayerevne. På Kaiser-sykler med integrert watt var det lett å holde fokus, og med Tour de France på storskjerm og rock fra høyttalerne var det bare å tråkke på.

Til slutt brant det i ansiktet av varme og salt svette, skoene surklet og det lå en dam på ca tre liter vann rundt meg. Jeg var sliten, men lengtet etter å komme meg ut i minusgradene for å løpe! For utrolig nok var det gnistrende vinterføre og strålende sol.

12 kilometer ble det. Min raskeste løpetur siden Norseman, en gledelig overraskelse etter nærmest null fokus på løp den siste måneden. Tross skravling og kosetur med en gjeng herlige vestlendinger. Takk for oss!

 
 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s