Sykkeltur med utsikt

En av de fineste sykkelturene jeg vet om på Gran Canaria er den vi syklet i går. Den er verken rask eller lett, men gir deg fantastisk utsikt for alt slitet. Og du får en lang og morsom utforkjøring mot slutten!

 
Ut fra Playa del Ingles går veien mer eller mindre oppover helt fra start. Opp bakkene langs GC-60 mot Fataga bærer det. Å se på snittfart og kilometertiden vil bare gi deg hodebry, så ta heller en titt på watten og utsikten. Her er det fint!

 
Med unntak av en stilig og svingete utforkjøring går det faktisk oppover de første 90 minuttene. Så det er bare å smøre seg med solkrem og tålmodighet. Og ha nok drikke på flaskene og mat på baklomma. Det krever sitt å klatre så mye.

 
Helt opp til 930 moh skal du! Der kan du se tilbake mot havet og få hele dalen som belønning.

 
Derfra går veien mot San Bartolome, men du skal ta av på GC-65 mot Santa Lucia. Passer jo godt i desember. Den kjølige luften på toppen blir raskt varmere der veien slynger seg nedover. Som regel er det medvind her og det går akkurat så fort som du tør. Asfalten er perfekt og veien er oversiktlig.

 
Vi ble forbikjørt av noen raske syklister som suste av gårde i 70 km/t. Selv var jeg veldig happy med å klare litt over 40 i svingene.

 
Santa Lucia tar deg to timer å nå. Det er bare 32 km dit, men nok av høydemeter (1200 faktisk). Her bør du stoppe på den bittelille kafeen helt i utkanten av byen før du suser videre nedover mot havet.

 La Hornada heter den. Her har de bakverk til fantastiske priser og kaffen er skikkelig god. Dessuten har Free Motion satt opp sykkelstativ. Det fylte vi til randen og litt til.

 
Fra Santa Lucia og tilbake til Maspalomas er det drøyt 36 km på denne runden. De går raskt unna og vi bruker normalt mellom 65-75 min avhengig av vind. Flere steder er det vanskelig å holde øynene på veien, slik naturen gjør sitt beste med å vise seg frem.

 Følg GC-65 helt til Vecindario og følg så GC-100 til den blir til motorveien GC-500 like før Juan Grande. Derfra er det rask bane og høy fart de siste par milene inn mot turistområdene i Playa del Ingles. Er du heldig får du et godt puff i ryggen av vinden, da er det ingen sak å holde 40-50 km/t for egen maskin, selv med minimalt av watt. I rulle går det desto fortere!
 
Lykke til!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Sykkeltur med utsikt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s