Leie sykkel på Gran Canaria

Hvorfor eie når du kan leie?

Jeg begynner å få min dose erfaring med å sykle i utlandet. Både på egen og leid sykkel. I det siste har jeg fått mer og mer sansen for å leie.


Leie gjør at jeg slipper å drasse sykkelkofferten hit og dit, og jeg slipper å bekymre meg for om sykkelen er like hel ved ankomst. Bonusen ved å leie er at jeg gjerne får en sykkel som er tilpasset forholdene på stedet jeg sykler. Dessuten kan man jo faktisk leie seg opp i kvalitet om man ønsker 🙂


Denne gangen har jeg med egen sykkel. Det er fordi jeg skal være her i to uker. Regelen min har blitt slik at reiser jeg for mindre enn to uker, da leier jeg sykkel. Leier jeg sykkel over en 7-10 dagers periode får jeg gjerne en god sykkel for rundt 15-20 euro dagen. Absolutt verdt prisen.

 Mer enn to uker, da lønner det seg å ta med egen har jeg funnet ut, tross strevet med sykkelbagasje. Flyfrakten med Thomas Cook Airlines koster ca 700 kroner tur retur, gitt at det er plass på flyet. Økonomien har jo tross alt litt å si den også.


Kristian skal imidlertid kun være en uke, så han har leid seg en Cannondale fra Free Motion her på Gran Canaria. Den booket vi enkelt via nett hjemmefra, en uke i forveien. Noe knapp tid om jeg får være ærlig. Skal du leie sykkel her i sesongen (desember til mai) bør du være ute i noe bedre tid.

Kristian var heldig og fikk sykkelen han ønsket. En leiesykkel som er lett å tråkke med opp alle bakkene. Selv en flat langtur kommer jo på langt over 1000 høydemeter. Da er det greit å ha utvekslingen som passer! Jeg for min del kjører styrketråkk i de verste partiene (min feil at jeg ikke byttet til riktig utveksling før avreise…).


Sykkelen hentet vi søndag morgen og er vår i seks dager. For 18 euro dagen sykler han rundt på en Cannondale CAAD 12. En lett aluminiumssykkel som han virker å være veldig fornøyd med.

Servicen på Free Motion har vært upåklagelig. De leverte rett sykkel, til rett pris og monterte raskt opp både pedaler og stilte sykkelen som ønsket. Dessuten har de vært så greie og satt opp hendige sykkelstativ på populære stoppesteder over hele øya (bildet over er fra Soria).

Hos Free Motion får du også fikset trøbbel du måtte ha med egen sykkel, jeg skal ned en tur i morgen å få sjekket om det er mulig å gjøre noe med utvekslingen min så neste ukes «fjellklatring» blir noe enklere 🙂

 

Free Motion finner du flere steder her på Gran Canaria. De holder til i Playa del Ingles, Puerto Mogan, Meloneras og i Las Palmas. Gode muligheter for deg som vil ha god sykkel, topp service og bra priser på leiesykkel. Og ja, de har mer enn lette landeveisykler! Her kan du leie MTB, elektrisk sykkel eller hva med en citybike?

Ikke koster det all verden heller. Prisene ligger fra 10 euro dagen og gir deg god helse og mosjon for pengene, bare husk å bruke hjelm!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Leie sykkel på Gran Canaria

 1. Er denne artikkelen sponset av Free Motion? I så fall bør det framkomme.

  Hvis du for eksempel reiser med SAS og har sølvkort får du med sykkelkofferten som den ene gratiskofferten. Med Norwegian betaler du kr 350 hver vei og dersom du putter litt klær i kofferten og kun har håndbagasjen utenom er det ikke flere omkostninger. En koffert innsjekket hos Norwegian koster jo kr 200, så da er det blir det bare 300 kr totalt i «ekstraomkostninger». Har du din egen sykkel kan du jo også få en sykkeltur på ettermiddagen du kommer ned. Jeg er enig at det er bra sykler hos de, men de er dyre på alt annet, som dekk etc og har vel hatt «monopolpriser» etterhvert. Heldigvis har det kommet andre utleiere i området som er rimeligere.

  1. Hei. Artikkelen er absolutt ikke sponset av Free Motion. Men det er dem jeg har brukt de gangene vi har vært på leir der (3 år på rad) og jeg er veldig fornøyd med den servicen og prisen de yter til meg og mine utøvere mens vi er på leir.

   Jeg kommer til å fortsette med å bruke Free Motion, og har også satt stor pris på å stikke innom der med min egen sykkel de gangene den har behov for service – til en helt overkommelig pris for rask og god service.
   Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s