Styrketrening på ferie

Å trene på ferie er ikke vanskelig. Det handler kun om vilje. Kondisjon er nok det enkleste. Alt du trenger å gjøre er å ta med deg gode sko og egnet tøy. Så går du ut døra og setter en fot foran den andre i den farten du selv ønsker.

Enten får du deg en fin spasertur (min mor på 64 gikk to raske timer i går), eller en noe hurtigere jogge- eller løpetur (Kristian tok seg syv raske kilometer etter gårsdagens 70 km på sykkel). Uansett gjør du kroppen en stor tjeneste. Humøret stiger, stresshormonene slipper taket og formen blir bedre.


Men styrketrening må også til. Den er det verre med for mange. Også for meg. Spesielt når treningsrommet er litt lenger unna enn jeg ønsker. For selv om jeg har med utstyret jeg trenger, er det ikke alltid det blir brukt.


Igjen handler det om vilje. Ikke at det er krise med en uke uten styrketrening. Min erfaring er bare at hvis jeg først lar en god vane få fri, ja da er det vanskelig å ta den opp igjen.

Derfor har jeg laget meg en treningsplan for styrketreningen. Den skal ikke bare gjennomføres hvis jeg orker eller gidder. Den skal med og er like viktig som svømming, sykling og løping. Første økt ble gjennomført i går kveld.

Hva trenger man så for å gjennomføre noen gode økter på ferie? Egentlig ingenting. Kroppsvekt er det aller enkleste og funker utrolig bra. Jeg har likevel med meg en foamroll, en slynge, en yogamatte og et par strikker. Mer enn nok. Hadde jeg hatt skikkelig dårlig plass, ville jeg prioritert slyngen. Den er et fantastisk verktøy som kan brukes overalt, av hvem som helst – uansett nivå. Foamrollen stikker jeg alltid i sykkelkofferten, den veier ikke stort og der er det alltid plass.


I går hang jeg slyngen opp i et lekeapparat. Det fungerte utmerket. Et huskestativ, et fotballmål, en plattform for sklier. Det meste kan brukes. Jeg har også med meg et døroppheng, om det ikke finnes noe stødig og passe høyt å henge slyngen fra.


Mens jeg trente tok Magnus plass i solsengen med super-Mario på Nintendo. Derfra kunne han kikke opp og se mor øve seg på stabilisering og styrke for bein, rygg og mage. Som de fleste andre har jeg mye å hente på bedre stabilitet og styrke i hoftepartiet, samtidig som bakside lår må trenes opp. Typisk løpsspesifikk styrke for min del.


45 minutter holdt jeg på. Mer eller mindre i ett. Magetreningen foregikk i «pausene» mellom beinøvelsene. Effektivitet er viktig på ferie. Skal jo være noe tid igjen til kos med familien!


Jeg er slynge- og foamrollinstruktør og bytter alltid ut noen av øvelsene mine for ikke å gå lei. Men vil du vite mer om hva jeg trener og hvordan? Da bør du lese noen av mine tidligere innlegg om nettopp det.

Gode øvelser i slynge (skrevet for 3atlet.no)

Styrketrening i slyng

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s