Supergode muffins

Og ja. De er sukkerfrie og glutenfrie!

Mini ble seks år for et par uker siden. Da fikk jeg kjørt meg på bakefronten. Flaks at det er off season, så jeg har hatt tid til rydding, vasking og matlaging.

I dag fikk han velge søndagsfrokost. Det sto mellom bananpannekaker (også sukker -og glutenfrie), egg og bacon eller sukkerfrie muffins. Han valgte det siste.

 

Vel – de er søte og gode, men inneholder verken kunstig søtning, honning eller sukker. Søtsmaken kommer fra frukt. Nærmere bestemt bananer og det du velger å putte oppi av bær (jeg bytter mellom bringebær og blåbær).

 
Oppskriften er enkel. Dette er hva du trenger til 9 store muffins:

  • 2dl mandler
  • 2dl glutenfri grov melblanding fra Toro
  • 2 dl kokos (kokosflak eller revet kokos)
  • 1 teskje bakepulver
  • 3 moste bananer
  • 4 store egg
  • Bær til fyll (2-3dl)
  • Muffinsformer 
  • Kokosolje til smøring av former

Fremgangsmåte: Jeg setter ovnen på 200 grader. Så kjører jeg mandler til mel med stavmikser (går utrolig fort!). Hiver oppi kokosflak og kjører mikseren litt til. Tid for mel og bakepulver. Nå har alle de tørre ingrediensene fått leke sammen.

Jeg moser bananer med bladet på en kniv. Knekker eggene og lar alt blandes til en røre. Til slutt vender jeg inn frosne bær (de holder seg bedre i røra!). Her bytter jeg mellom blåbær og bringebær.

Fordeler jevnt på formene (som jeg har smurt med kokosolje) og setter dem i ovnen. 22-25 min pleier å holde for de store muffinsene.

Serveres med mango og yoghurt hos oss. Men spises gjerne slik de er. Og ja, de er supergode kalde også! 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

One thought on “Supergode muffins

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s