Foredrag med Jonas Colting i Oslo

Kan vi spise hemningsløst fordi vi trener mye? Har vi glemt at vi ikke først og fremst er idrettsfolk, men mennesker?

Jonas Colting er Head Coach hos Salming Running og har vært med på det meste innenfor triatlon. Han kommer til å dele av sin erfaring og kunnskap når han kommer til Oslo.
Jonas Colting er Head Coach hos Salming Running og har vært med på det meste innenfor triatlon. Han kommer til å dele av sin erfaring og kunnskap når han kommer til Oslo.

Maten vi spiser er ikke bare et grunnlag for fysisk prestasjon. Den har en større og videre oppgave, nemlig å være vårt fundament for en god helse. Og uten en fullgod helse blir du aldri en god idrettsutøver – uansett nivå. Det er i hvert fall Jonas Coltings påstand.

Vil du komme i ditt livs form og få ny motivasjon til å trene mer og spise riktig? Da bør du finne veien til Smartfish i Forskningsparken i Oslo den 17. november. Bli inspirert av triatleten, forfatteren og provokatøren Jonas Colting når han legger turen innom Norge med sitt populære foredrag «Den Nakna Hälsan». Forelesningen tar drøyt tre timer og er en opplevelse.

Meld deg på direkte ved å sende en mail til jonas@colting.se

Hvem er så Jonas Colting?

Jonas kalles ofte Sveriges tøffeste idrettsmann. Han har gjort over 250 triatlon, vunnet VM i Ultraman og Elba Ironman. Han har medalje fra Ironman Hawaii og fra ITU VM langdistanse, samt flere gull fra svenske mesterskap i triatlon. I fjor sommer svømte han fra fra Stockholm til Gøteborg for veldedighet. Jonas er dessuten ekspert på swimrun, og kan skilte med hele tre seire i klassikeren «Ö till Ö» som han har deltatt på ti ganger. Det er altså ingen hvemsomhelst som kommer for å holde foredrag for oss!

Ser dette godt ut? Dette er noe av det Jonas Colting legger ut på Instagram av hva han spiser. Unntatt bildet øverst til venstre, det var nemlig min lunsj!
Ser dette godt ut? Dette er noe av det Jonas Colting legger ut på Instagram av hva han spiser. Unntatt bildet øverst til venstre, det var nemlig min lunsj!

De siste årene har Jonas også blitt kjent for sin skarpe tunge som han gjerne bruker for å kritisere idrettsverdenens besettelse av karbohydrater. En besettelse han mener bidrar til å gjøre idrettsutøvere syke og usunne. Jonas har også tatt opp kampen mot de som hevder at triatleter og andre mosjonister trener for mye. Problemet er vel heller at vi beveger oss alt for lite! Dette og mere til vil dere få høre mer om under foredraget.

Riktig mat = god helse = bedre prestasjon

Som ung svømmer ble Colting innpodet med at matens, og spesielt karbohydratenes, primærfunksjon var å fylle musklenes energidepoter. Selv sier han at han spiste ekstra mye grøt om morgenen, og frokostblanding til tennene gjorde vondt. Med det resultat at han var slapp, følte seg dårlig og ofte ble syk.

Etter et tiår med dårlig helse (som han skylder på AXA for) søkte han etter informasjon utenom Sverige og gjorde endringer i kosten som blant annet førte til hans fire VM-medaljer i triatlon:

«Det jeg lærte var at helse og fysisk evne er to helt ulike ting. Å ha syv liters O2-opptak og lunger som en hest betyr ikke at man er frisk eller har en sunn livsstil. Hva er vel O2-opptaket verdt om du ligger til sengs med halsinfeksjoner til stadighet? Kort sagt: Hva har det å si om du har muskler proppfulle av energi om du ikke har en god helse?»

Mer informasjon

Foredraget holdes fra 18-21 med tid til spørsmål i etterkant. Dørene åpner kl 17. Prisen er 395 kroner og du kan betale ved oppmøte – men husk å melde deg på til Jonas i forkant.

Sted: Smartfish, Gaustadalleen 21, 0349 Oslo (Forskningsparken).

Dato og tid: Tirsdag 17.11, dørene åpner kl 17.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s