Aktiv hvileperiode

En liten tur i bassenget og en skogstur med familien er alt jeg har orket denne første uken i min aktive hvileperiode. Helst vil jeg sove og spise – gjerne døgnet rundt.

I går var det familietur med søstrene mine. Godt å ta seg tid til bål med pinnebrød og pølser, blåbærplukking og generelt en litt saktere tilværelse.

Jeg har nemlig aldri vært så sliten etter en sesong før. Forrige uke hadde jeg fire timer på akuttmottaket etter å ha vært hos legen med høyere blodtrykk enn normalt, lav puls, hoven kropp (opp 4 kg på tre dager!) og blod i urinen. Mistanken var Rabdomyolyse, men det var heldigvis «bare» at jeg var utslitt etter Ö till Ö og jeg fikk komme hjem til egen seng etter at blodprøvene var klare.

Jeg hadde en time hos legen og endte på akuttmottaket forrige uke. Men slapp raskt ut etter at blodprøvene frikjente meg fra rabdomyolyse. Ikke hver dag at legen får inn folk med 32 i puls – stående!

Men med den opplevelsen i bakhodet har jeg bestemt meg for å kutte sesongen kort. Det er utrolig viktig å bruke hodet og la kroppen hente seg inn når det trengs. Det er jo også hva som har fått meg i mål på Norseman og Ö till Ö, at jeg har vært mye flinkere enn før til å ta kroppens signaler på alvor og hvile med god samvittighet.

Halv ironman i Tyrkia i oktober utgår, og det med lettelse. Jeg er verken motivert eller fysisk i stand til å legge ned jobben som trengs for å få en god opplevelse der. Ikke har jeg lyst til å reise hjemmefra på en stund heller. Så da er det bedre å starte hvileperioden tidligere enn planlagt. Muligens varer den også lenger enn først tenkt.

Høstferien nærmer seg og jeg håper på et par turer på fjellet i den forbindelse.
Høstferien nærmer seg og jeg håper på et par turer på fjellet i den forbindelse.

Tidligere år har jeg alltid hatt en måned sesongpause med fri fra trening. Det har vært nødvendig for å la kropp og sjel hente seg inn. Du kan lese mer om sesongpause i dette innlegget. Nå har jeg et bedre grunnlag og trenger ikke droppe alt av trening i en hel måned. Men jeg har bestemt at treningen skal skje kun hvis jeg har lyst, aldri lenge av gangen og aldri hardt.

Vannet gir meg lindring og ro. Det er her du mest sannsynlig finner meg hvis jeg ikke tusler i skogen en tur.

Trener Mats forsøkte å sende meg et program i går, men jeg kjente at jeg ble dårlig bare av å tenke på å skulle følge noe fast opplegg i hvileperioden. Hodet trenger rett og slett skikkelig fri. Jeg stoler på at kroppen vil fortelle meg hva den trenger, lystprinsippet er fint å følge.

Foreløpig har jeg ikke meldt meg på noe som helst i 2016. Først må jeg se om motivasjonen og lysten til å trene kommer tilbake. Det satser jeg på at den gjør. Jeg skal ikke legge opp ennå. Jeg trenger bare litt tid så kropp og sinn kan bygge seg enda sterkere før neste sesong.

Det er nok å gjøre i hvileperioden. Magnus har akkurat begynt på skolen, og skal følges opp med lekser og fritidsaktiviteter. Overgangen har gått kjempefint. Det er en god følelse å ha tid til å være mer tilstede enn vanlig.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Aktiv hvileperiode

  1. Gratulerer med sesongen! Jeg følger deg fra sidelinjen. Du er sterk. Godt du tar deg tid til å hvile.

  2. Ta hvilen du trenger, Kari! Bruk hodet og kropp på andre ting som gir deg energi og glede, så kan du tenke på veien videre når kroppen er i balanse igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s