Garmin pulsmåler for svømming

Yes! Det har endelig kommet et pulsbelte som skal fungere i vann, uten at det faller av når du sparker fra veggen.

Jeg fikk det i postkassen i går og gleder meg til å teste det. Først på dagens swimrun-økt, deretter i Frognerbadet på svømmetrening.

Jeg skal teste Garmin sitt pulsbelte for måling av puls i vann. Beltet funker med Garmin sine pulsklokker 920XT, Fenix 3 og Epix.
Jeg skal teste Garmin sitt pulsbelte for måling av puls i vann. Beltet funker med Garmin sine pulsklokker 920XT, Fenix 3 og Epix.

Garmin HRM Swim er bredere enn et vanlig pulsbelte og har en innside som er litt «klissete». Dette for at beltet skal sitte bedre under svømmetrening. Da jeg brukte Polar V800 tidligere i år (den er nå kassert og samler støv på hylla!), var en av gledene at den faktisk hadde pulsmåler som tok inn puls i vannet. Men – det ble etter hvert veldig irriterende at beltet stadig gled ned på magen, selv under badedrakten. Den eneste måten å ha det på under svømmetrening var ved bruk av treningsbikini (todelt badedrakt), og det er ikke alle som trives med å svømme rundt med bar mage (ikke jeg heller, men det gir uten tvil bedre brunfarge!). For gutta som ikke har badedrakten over beltet, ble det vel nærmest umulig å ha på etter hvert.

Garmin HRM Swim skal altså sitte godt på trening og tåle fraspark fra veggen. Men, det gir deg ikke pulsmålingene mens du svømmer. Dette fordi signalene ikke går gjennom vannet mer enn noen få centimeter. Så hvis du forventer å få øyeblikkelig tilbakemelding på puls blir du nok skuffet. Da kan jeg informere om at den gode gamle målemetoden med finger på halsen fortsatt funker (det er slik jeg måler min puls på svømmetrening). Men – med dette beltet lagres all informasjonen slik at du kan analysere puls når du laster opp økta etter trening. Det skal bli spennende å se hvordan pulsen min oppfører seg på swimrun!

Pulsbeltet kommer med en ekstra påbygging slik at det nå skal passe bedre til både små og store brystkasser. Gode nyheter for oss damer!
Pulsbeltet kommer med en ekstra påbygging slik at det nå skal passe bedre til både små og store brystkasser. Gode nyheter for oss damer!

Selve pulsbeltet på HRM Swim er som sagt bredt (for å sitte bedre). Det er også langt! Det har en ekstra påbygging som kan tas av, det er altså ikke onesize lenger. Det er bra for meg, som tross bred rygg har slitt med at pulsbeltet mitt ikke sitter veldig godt fordi jeg må stramme det veldig. Noe som har gitt meg gnagsår på langturer. Nå kan jeg få beltet stramt nok! Garmin presiserer også at beltet skal festet godt og stramt, «som en tight neoprenvest».

Så gjenstår det bare å prøve beltet på trening! Og ja, det finnes også en TRI-versjon, et belte som er noe smalere og uten «coating» på innsiden. Beregnet på open water svømming og triatlon. Men – HRM Swim kan også løpes og trenes med som vanlig, så inntil videre tester jeg dette beltet. Rapport kommer!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Garmin pulsmåler for svømming

 1. Spennende! Gleder meg til å lese testen din! Har du prøvd fenix3 også? Skal ha ny klokke for triatlon, men klarer ikke helt å velge mellom de to.
  Ha en fortsatt god helg! Veldig inspirerende å lese bloggen din samt følge deg på instagram 🙂

  1. Hei, jeg kan jo gjerne svare på den, selv om jeg da svarer kun i forhold til 920xt vs. Fenix 3 og ikke andre merker og klokker.

   Fenix 3 er en mulitsportklokke med mulighet til mange ulike aktiviteter, og ikke kun triatlon.

   920xt er på en måte en ren triatlonklokke.

   Fenix 3 har alle funksjonene til 920xt, og mange flere.

   Store forskjellen er: 920xt har firkanta display og dermed veldig godt tydelig lesbar. Det finnes en quick-release-kit til 920xt som gjør det enkelt å bruke den først på svømming, så rask på sykkel festet mellom tempobøylene (f.eks.) før en tar av fra sykkelstyret og setter den på reim igjen til løping. Slik Quick-Release-Kit finnes det ikke for Fenix 3. I tillegg er 920xt litt lettere enn Fenix 3 og jeg vil si litt penere på damehåndledd

   Fasit: ønsker du en skikkelig Triatlonklokke bør du gå for 920xt. (forresten er det ingen problem å opprette ski-profil eller andre profiler).

   Hilsen Torben

 2. Hvilken nettbutikk fikk du bestilt pulsbelte fra? Har søkt men finner ingen som selger beltet separat?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s