Restitusjon etter Norseman

Det hadde vært godt å kunne ta seg en sesongpause og noen uker helt fri akkurat nå. Kroppen har nettopp vært gjennom en tøff belastning og mentalt har alt fokus vært rettet mot Norseman.

En uke får imidlertid holde. Jeg har nemlig flere mål i sikte. Det er i dag fire uker til sesongens andre høydepunkt – Ö till Ö. 7. september venter det 10 km svømming og 65 km løping gjennom Stockholms skjærgård.

Og for at jeg skulle være i stand til å tåle to av verdens tøffeste endagskonkurranser i løpet av fem små uker, startet forberedelsene allerede et par timer etter målgang Gaustatoppen.

Jeg var så heldig å ha med meg egen massør til Gaustablikk. Det første jeg gjorde (etter en dusj, to Smartfish og en skive med makrell i tomat!) var å hoppe (les: krabbe) opp på benken hans. Jeg fikk 45 min massasje på beina før vi tok turen til buffeten på hotellet. Så ble det nye 30 minutter før leggetid og nye 20 minutter før og etter frokost dagen etter. Altså fire kjappe behandlinger innen 12 timer etter målgang. Snakk om luksus!

Kristoffer Martinsen er en dyktig massør hos Røa Kiropraktorklinikk. Han har jobbet med beina mine en gang i uka siden nyttår og stilte selvfølgelig også opp på Gaustablikk etter Norseman.
Kristoffer Martinsen er en dyktig massør hos Røa Kiropraktorklinikk. Han har jobbet med beina mine en gang i uka siden nyttår og stilte selvfølgelig også opp på Gaustablikk etter Norseman.

Allerede til utdelingen av svart skjorte kunne jeg gå normalt, istedenfor den klassiske vaggingen man ofte observerer etter lange distanser. Forrige mandag kunne jeg faktisk løpe, men valgte å avstå. For selv om beina var villige, så ga kroppen fortsatt klare signaler om at den måtte få hvile.

Sakte har jeg hentet meg inn igjen og torsdag følte jeg meg «normal». Sliten, men normal. Klar for en kort løpetur, noen svømmeøkter og slik har dagene gått etterpå. Igjen har det overrasket meg hvor fort kroppen bygger seg opp – bare den får anledning til det!

Restitusjonsmat
Mat, drikke og sosialt samvær har stått i fokus denne uka etter Norseman. Påfyll for kropp og sjel!

Jeg har spist store mengder mat og drukket masse væske den siste uka. Jeg har nærmest fungert som en svamp – alt gikk inn, men ingenting kom ut. Fire dager tok det før fordøyelsessystemet var oppe og gikk! Rart å spise så mye uten å trene, men jeg har vært sulten nærmest døgnet rundt. Da gjelder det å fylle på.

Tid til venner har det også blitt. Hvem sier vel nei takk til hagekonsert med Thom Hell eller grilling hos lagkompiser? Siden Kristian har vært i Sverige på jobb har det også blitt mye tid med Magnus. Akkurat nå er vi to på en miniferie i Gøteborg, godt å få tid alene med minstemann etter så mange uker i Norseman-bobla!

Universeum Gøteborg
Vi fikk et tips om å besøke Universeum, istedenfor å bruke all vår tid på Liseberg. Det var et godt råd!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Restitusjon etter Norseman

    1. Vel, ferien er straks over. Men det blir nok ikke Ringshaug eller Bytri som utøver i år. Skal til Tønsberg for å heie og følge opp utøvere jeg trener, så du ser meg nok! Tenkte å få med meg Ulvøya rundt, Oslo Open water og skulle gjerne kjørt Bytri, men har altså andre forpliktelser under den konkurransen i år.

  1. Hei 🙂

    Jeg har sett du har testet ut prøveseter, hvor har du vært så heldig å få låne seter? Jeg sliter veldig med å finne et sete som passer.

    Hilsen Marita

    1. Hei, jeg har fått låne seter av Cobb Cycling, men endte opp med å kjøpe meg et Specialized Power sete. Er super fornøyd med det! Syklet 180 km i tribukse uten et gnagsår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s