I Norseman-bobla

At treningstiden er redusert til drøyt en time per dag kommer godt med uka før Norseman. For det er ikke akkurat slik at jeg ligger på sofaen og restituerer resten av dagen.

Her går Smartfish-ekspressen i skytteltrafikk mellom Smartfish, Birk Sport, 2XU, Unaas og andre sportsbutikker som måtte ha inne det jeg trenger før lørdag. Det kommer også stadig nye mailer fra Norseman – og utstyrslisten blir ikke mindre av den grunn. På hvert sted treffer jeg gjerne andre i samme ærend og handleposene fylles etter hvert som praten går.

Svømming i kaldt vann er den største snakkisen. Vi blir bedt om å forberede oss på ekstraordinære forhold. Og siden jeg håper på full svømming tross kalde temperaturer er neoprenvest kjøpt inn (ja, det er lov i år!). Ny våtdrakt som sitter som et skudd er hentet (takk 2XU Norge!). Neoprenhetta svømmes inn daglig og jeg er vel nesten vant til den. Hvit vaselin og varmekrem ligger i bilen. Det eneste jeg mangler er neoprensokker, satser på å svømme uten.

Du bør ha en tettsittende våtdrakt så minst mulig vann slipper inn, var beskjeden fra crewet i Norseman. Flaks for meg at 2XU hadde en drakt i str S inne, og at den passet!
Du bør ha en tettsittende våtdrakt så minst mulig vann slipper inn, var beskjeden fra crewet i Norseman. Flaks for meg at 2XU hadde en drakt i str S inne, og at den passet!

Fullstendig ernæringsplan er utarbeidet og beregnet. Legger meg på 75-80 gram karbohydrat per time på sykkel, da har jeg noe å gå på om jeg ikke skulle klare å få i meg alt. Siden jeg ofte blir sulten blir det en god blanding av energibarer, sportsdrikke og gels. Alt er pakket, merket og klart.

Fra gårsdagens spede begynnelse. I dag er alt klart og hver minste gram med karbohydrat er beregnet.
Fra gårsdagens spede begynnelse. I dag er alt klart og hver minste gram med karbohydrat er beregnet.

Mentaltreningen gjøres litt ved siden og underveis. Som midt uti Sognsvann tidligere i dag og på gårsdagens overgangsøkt. Teknikkene finslipes og testes. Tid til å slappe av og gjøre andre ting har det blitt dårligere med, men jeg rakk lillesøsters bursdag på søndag og er superfornøyd med det! Supportteamet plages døgnet rundt med ulike oppgaver. Jeg håper og tror at de liker det litt også. Hvilket kjede skal jeg ha, hvilke hjul kjører vi med, hvem tar bilder og husk for guds skyld å blande riktig i flaskene mine. Etc etc etc.

Eirik kjørte Norseman på 14 timer i fjor og har vært ute en vinterdag før. Ser frem til å ha ham i bilen på lørdag!
Eirik kjørte Norseman på 14 timer i fjor og har vært ute en vinterdag før. Ser frem til å ha ham i bilen på lørdag!

Heldigvis har jeg tre staute karer med på tur, og alle tre tåler en trøkk. Jeg føler en ekstra trygghet i at det er folk jeg er glad i og har trent med før. De har alle opplevd meg sliten og trøtt, de har gjort Norseman selv (unntatt Kristian, men har jo sett meg føde…) og jeg er sikker på at de vet hva de går til. Dette er helt klart noe vi skal klare sammen.

Olav kan alt om sykkel og watt og har vært til stor hjelp i oppkjøringen. Han var også med Jon og meg til Marbella i vinter.
Olav kan alt om sykkel og watt og har vært til stor hjelp i oppkjøringen. Han var også med Jon og meg til Marbella i vinter.

Det er ikke til å komme unna at denne siste uka lever man i ei boble. Noen har kanskje gjort det flere måneder allerede, men jeg har ikke følt det på kroppen før nå. Det er bare noen veldig få dager igjen, alt skal koordineres og samkjøres og planlegges. Det er spennende, men krevende. Alt på en gang. For det meste gir deg meg masse god energi.

Jeg gleder meg virkelig til å kjøre maskineriet i gang og slippe kreftene løs.  

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “I Norseman-bobla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s