Test av Norseman-løypa

Du blir god på det du trener på, har jeg hørt. Derfor var det på høy tid at jeg endelig fant veien til Eidfjord for en gjennomkjøring av Norseman-ruta.

Kristian og jeg kjørte over fjellet fredag kveld. En nydelig tur i det som fortsatt fremstår som et vinterlandskap.

 
Vi tok oss god tid og nøt utsikten mens vi forsøkte å få oversikt i løypa. Ikke lett, det er jo så mye fin natur å se på!

 
Etter en god natts søvn var det på tide å pakke utstyr og planlegge litt. Det går nemlig litt for fort i svingene hjemme for tida. Så planleggingen ble delvis gjort i bilen på vei til Eidfjord. Kristian er heldigvis god på mental trening og visualisering. Han hadde det meste klart i hodet…

 

1030 lørdag var vi endelig klare. Værgudene var med, jeg rakk bare å få et par dråper regn før sola tittet frem. 17 varmegrader så godt som hele veien, det ble en varm tur!

Vi skulle teste utstyr, ernæring, support og kropp underveis. Det meste fungerte bra, men vi lærte også mye. Kristian fikk seg noen kraftsalver over vidda, flaks for ham at vi har vært gjennom en 14 timers fødsel… Da blir jo dette en bagatell.

 
Alt i alt var jeg veldig godt fornøyd! Drakk og spiste det jeg skulle. Rakk verken å bli sulten eller tørst. Et eneste stort matgilde! 7 flasker drikke, tre bars, fem gels og en stor snickers gikk ned.

Mange bakker ble det. For en løype! Har aldri syklet så mange høydemeter jeg. Har aldri syklet så fort heller. Endelig sitter utforkjøringene! Tid til selfies ble det også. Det går ikke fort oppover bakkene akkurat, og noe må jeg jo ta meg til!

 
Alle høydemeterne løypa hadde å by på ble fortært. Det gjorde vondt opp Imingfjell, jeg skrek og hylte av smerte. Det som fikk meg opp og over var gleden over å snart få løpe. Tenkte vel ikke på annet den siste timen.

 
Jeg måtte få hjelp til å komme av sykkelen, og hadde vondt over alt. Et raskt skifte og en Smartfish senere var jeg imidlertid på veien igjen. Beina slo krøll på seg i 20 meter, men så var det bare å løpe i vei. For en herlig maskin denne kroppen er! Kunne ikke drømt om å løpe sånn etter følelsen den siste timen. Nok en erfaring rikere!

 
Vel «i mål» var jeg så glad. Og så sliten! Og veldig takknemlig for at jeg får holde på med dette. Kunne ikke gjort det uten barnevakt (takk mamma og Ingrid!) og svært tålmodig support fra Kristian.

 

Masse mat er inntatt og vi satser på nok en natt med mye søvn. Så gjenstår bare Zombie Hill. Jeg er klar!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Test av Norseman-løypa

  1. Artig å lese, minner meg på da jeg var support for en av mine sønner i fjor. Lurer bare på, hvor var «mål» for løpingen? Starten på zombie hill??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s