Ingen pingle i år?

Nå er det gjort. Open water sesongen her hjemme er endelig innviet!

Med ull under, hettejakke og dunjakke over og med pannebånd på toppen var jeg en smule irritert over temperaturen i morges. 1.juni liksom? Hvor er sommeren!?
Med ull under, hettejakke og dunjakke over og med pannebånd på toppen var jeg en smule irritert over temperaturen i morges. 1.juni liksom? Hvor er sommeren!?

Egentlig burde det ha skjedd for lenge siden, og sånn sett er jeg kanskje litt pingle fortsatt. Vi skriver tross alt 1.juni. Men værgudene later til å tro at det fortsatt er april, så jeg føler meg unnskyldt. I dag var det imidlertid ingen vei utenom. For hver mandag i juni er jeg open-water trener for en sprek gjeng triatleter, og coachen kan ikke være dårligere enn sine elever!

Jeg hadde sko på beina og tights under våtdrakten. Egentlig var det bare hender og ansikt som ble kalde.
Jeg hadde sko på beina og tights under våtdrakten. Egentlig var det bare hender og ansikt som ble kalde.

Heldigvis skinte solen etter beste evne og gjorde så godt den kunne for å varme opp de 10 m/s med kald luft som vinden utfordret med. Bevæpnet med neoprenhette, våtdrakt, 2XU Elite tights og løpesko med sokker, var jeg klar for å entre det kalde havet. Forventet meg et kuldesjokk uten like, men opplevde overraskende nok at det slett ikke var så verst.

Helt til jeg hadde svømt noen meter og puttet ansiktet nedi. Da kjentes det ut som at jeg akkurat hadde blitt utsatt for et nåleangrep. Og jeg som hadde bekymret meg for at de andre ville svømme helt på skeive. Her var det tarzansvømming på alle mann 🙂

IMG_3835Vi holdt oss nærme land og svømte rundt en bøye 30-40 meter ut. Ingen vits i å ta sjanser første trening med slik temperatur (12,3 grader). Øvde på navigering og feltsvømming, men ga oss etter 20 min i vannet. Da var de fleste så kalde at det var liten vits i å fortsette. Helsen kommer jo først, og vi savnet alle en badstu å løpe inn i etter endt dyst.

Jeg fikk vist noen teknikker for vending av bøye og navigering underveis, men mest av alt holdt gjengen seg i bevegelse for å holde varmen.
Jeg fikk vist noen teknikker for vending av bøye og navigering underveis, men mest av alt holdt gjengen seg i bevegelse for å holde varmen.

For min del funket det strålende med neopren på hodet og tights under. Ble ikke kald på verken kropp eller hodet. Ansiktet varmet også opp etter de første fem minuttene. Og med sko på beina var jeg aldri kald på føttene. Nå ser jeg faktisk frem til både triathlon og swimrun på hjemmebane i sommer!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Ingen pingle i år?

 1. Det var jammen godt gjort med svømmeøkt i vatn på 12gradar!
  Det var akkurat rette inspirasjon til at eg også kjem i gang.
  Eg elskar jo å svømme ute, og svømmehallen har stengt for sommaren her i bygda.
  Sånn neoprenhette må eg få meg.

  Bruka du vanlege løpesko mens du svømte altså?
  Eg har eit par neoprensokkar men dei sit så laust at dei ikkje særleg varmar.

  1. Så bra!! Jeg brukte helt vanlige løpesko ja, de holdt godt på varmen 🙂 Med ullsokker inni. Prøv! Så kan du jo løpe deg en tur når du er oppe av vannet også!

 2. Hei så kjekt å finne bloggen din!! Lurer på en ting, som fersking og med våtdrakt som egentlig er til surfing i litt varmere vann enn her nord ( tenkte å investere i ny etterhvert) vil ull under våtdrakten fungere som ekstra varmelag?

  1. Ja, ull under vil kunne hjelpe. Samtidig skal det være trangt under der, og nå er temperaturene så gode her på sør og Østlandet i hvert fall, at ull under er unødvendig. Men i nord, ja, der er det nok en god ide! Icebreaker har jeg hørt at anbefales. Og surfedrakter er ikke spesielt gode å svømme i (har jeg hørt), så invester i en bedre drakt for svømming når anledningen byr seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s