Ikke lov å gå ned i vekt

Jeg er på min andre treningsleir på kort tid. I påsken ble det nesten 60 gode treningstimer, og de neste to ukene byr på noe av det samme. Men siden det nærmer seg konkurranse (Ironman 70.3 Barcelona 17.mai) blir det tøffere økter med høyere intensitet. Det krever sin kvinne når det kommer til matinntak. Jeg har nemlig totalforbud mot å gå ned i vekt på leir. Hvorfor?

Det er heldigvis lov å unne seg litt ekstra på leir. Jeg er svak for croissanter og spiser minst et par om dagen! Her med Vilhelm på Lanzarote fra januar i år.

For å få mest mulig ut av treningsarbeidet som legges ned, er jeg nødt til å sørge for at kroppen hele tiden har et overskudd av energi. Uten det vil den ikke klare å restituere seg godt nok, og hva er vel vitsen med å trene mye da?

På leir tar jeg også vitamintilskudd for å sørge for at jeg får tilstrekkelig med nødvendige vitaminer. I tillegg blir det mye frukt og grønt fra buffeten. Minst en av porsjonene ved hvert måltid er frukt/grønnsaker.

Mats er ganske streng på dette. Måltider og trening times slik at det skal gi best mulig grunnlag for økter med masse energi innabords. Hovedmåltid et par timer før trening, nok påfyll underveis i øktene og direkte inntak og videre påfyll av mat etter trening. Da holder det ikke med en porsjon til frokost, lunsj og middag akkurat. La oss heller si tre-fire runder innom buffeten ved hvert måltid!

Bananpannekakene mine er en favoritt, også på leir. Proppfulle av gode næringsstoffer, og så metter de godt. To store porsjoner med nøtternog fettrik yoghurt til s er dette rundt 1100 kalorier i ett måltid. Perfekt!

Det er ikke lov å gå ned i vekt på leir, målet er faktisk å gå opp en kilo eller tre. I påsken klarte jeg det fint. 65 kg ved avreise og 67 ved hjemreise. Sykkellårene hadde blitt så store at shortsene ikke passet de siste dagene 😳!

Det blir noen is og sjokolader også. det er helt nødvendig for å få inn mer enn 5000 kalorier om dagen!

Fordelen er selvfølgelig at jeg hele veien har nok energi. Påskeleiren er den første hvor jeg har tålt alt av økter, holdt meg helt frisk og ikke hatt problemer med nakke eller andre vondter underveis. Ok, så var kroppen mektig sliten da jeg kom hjem – men nå har den fått nesten ti dager med rolig, kort trening og er klar for ny dyst.

Prøv selv da vel! Se hva du får til ved å spise mer enn vanlig, istedenfor å kombinere tunge treningsperioder med et restriktivt matinntak.

Raskt påfyll etter trening er viktig. Alkoholfritt øl og chips smaker godt etter lang tur på sykkel.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

6 kommentarer om “Ikke lov å gå ned i vekt

  1. Bra at du skriver litt om dette! Jeg sliter veldig med å gå opp i vekt. Problemet for min del er å få i meg nok kalorier iløpet av en dag. Jeg har lastet ned en app hvor jeg legger inn alt jeg spiser sånn at jeg kan se litt hvor jeg ligger ann. Det hender stadig at jeg mangler opp mot 2000 kalorier på en dag hvor totalt inntak skulle vært 4500. Jeg har også prøvd weight gainer shake etter måltid men følte meg rett og slett ubehagelig så det funket ikke for meg. Tar gjerne imot flere konkrete tips på mat som inneholder mye kalorier men som samtidig er sunt. Takk for fine blogginnlegg👍🏻👍🏻

  2. Veldig bra at du setter fokus på dette! Tror mange, meg selv inkludert, er redde for å spise nok. Og det er jo ikke forenlig med mye trening! Tross alt er det bedre å ha et par kg å gå på, enn å ligge konstant på grensa, og kanskje dermed stadig dra på seg sykdom og skader.

    Heia robuste, sterke jenter som tørr å få i seg nok! Du er definitivt et forbilde for meg og maaange andre =)

    1. Tusen takk Thea! Det er så viktig, spesielt når vi trener mye. Bedre med et par for mye enn tretthetsbrudd, sykdom og andre ting vi ikke ønsker oss! Uten mat og drikke duger helten ikke. Stå på!

  3. Tusen takk for at du deler så mye nyttig! Blir sulten av matoppskrifter og bilder, inspirert av treningsrapporter og informert av alle tips og opplysninger! Og jeg som egentlig bare søkte etter sykkelruter på Gran Canaria… 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s