Ledige plasser på Idrettsskolen

Bærumsvømmerne og Bærum og omegn Cykleklubb er i gang med sin Idrettsskole for ungdom. Vi startet forrige onsdag på Hundsund Bad og har fortsatt plass til flere. Treningstiden er fra 20-21, og påmelding gjøres til Åsa Essebo hos BSV.

Kan du ikke kråle? Det gjør ingenting. Jeg skal gjøre mitt beste for å lære deg ferdighetene som kreves for å delta i triathlon. Gutta hadde stor fremgang bare på gårsdagens økt på Hundsund Bad.
Kan du ikke kråle? Det gjør ingenting. Jeg skal gjøre mitt beste for å lære deg ferdighetene som kreves for å delta i triathlon. Gutta hadde stor fremgang bare på gårsdagens økt på Hundsund Bad. Foto: Norges Triathlonforbund.

Idrettsskole for ungdom er et konsept fra Norges Idrettsforbund som skal gi ungdom (13-19 år) et åpent og allsidig lavterskeltilbud, og hva er vel mer allsidig enn triatlon? Gjennom Idrettsskolen får ungdommer tilbud om en trening i uken. Frem til sommeren skal vi trene på tekniske elementer i både svømming, sykling, løping og skiftesone.

Du kan lese mer om opplegget på denne siden hos Bærumsvømmerne. Prisen er 1500 kroner for hele kurset, noe som inkluderer gode trenere, forsikring og medlemskap i klubb samt noe utstyr. Vi skal også delta på Ung-TRI samling i Numedal 20 – 22. februar. Her blir det masse trening, litt teori og mye moro!

Det ser trangt ut, men vi har altså plass til flere på Idrettsskolen! Å trene på open water elementer er en viktig del av kurset, slik at vi er best mulig forberedt før sommerens Sportsmaster TRI-cup. Foto: Norges Triathlonforbund.
Det ser trangt ut, men vi har altså plass til flere på Idrettsskolen! Å trene på open water elementer er en viktig del av kurset, slik at vi er best mulig forberedt før sommerens Sportsmaster TRI-cup. Foto: Norges Triathlonforbund.

Først ut i Idrettsskolen er altså svømming. Været tilsier at det er smartest, samtidig som at det gjerne er her flest har mye å lære seg. Alle har jo forsøkt en sykkel og løpt på et eller annet tidspunkt. Vi har satt av åtte økter til vanntrening i basseng.

Meningen er at det skal være lav terskel for å delta. I går hadde vi to unge syklister som fikk prøve seg på det våte element sammen med fem jenter som har noe mer erfaring i vannet. Kombinasjonen av nybegynnere (i vann) og ganske flinke svømmere er utfordrende, men jeg synes vi løste det godt. Det kommer jo en tid der vi skal ut på sykkel og da er badenymfene et stykke utenfor sin komfortsone. Det gleder mitt trenerhjerte når jeg allerede nå ser hvordan de som kan mest bidrar til å heve nivået på nykommerne.

Det er jo det som er så glimrende med denne idretten. Alle har noe de er gode på. Og alle har sine forbedringsområder. Sammen har vi det moro og hjelper hverandre til mål!

De mer erfarne får eget program og kjører en real svømmeøkt, i tillegg til spesifikke open water driller og øvelser sammen med nybegynnerne. Læringskurven er bratt og rask, Hanna (helt til venstre) lærte å kråle i sommer, men holder nå følge med tidligere svømmere fra Bærumssvømmerne. Tommel opp! Foto: Norges Triathlonforbund.
De mer erfarne får eget program og kjører en real svømmeøkt, i tillegg til spesifikke open water driller og øvelser sammen med nybegynnerne. Læringskurven er bratt og rask, Hanna (helt til venstre) lærte å kråle i sommer, men holder nå følge med tidligere svømmere fra Bærumssvømmerne. Tommel opp! Foto: Norges Triathlonforbund.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s