De fire beste løpedrillsene

Det finnes massevis med ulike varianter av løpedrills du kan gjøre. Hadde det ikke vært fint å lære seg de beste? De som faktisk funker og blir gjennomført?

Løpelegende og Wang-trener Bo Breigan har vist meg det han mener er de fire beste øvelsene. For i en hektisk hverdag blir det gjerne til at vi dropper hele greia. Spesielt blant oss triatleter. Vi svømmer, sykler og løper og så glemmer vi både basistreningen (core/stabilitet) og løpedrills. I bassenget svømmes det drills til det tyter ut av ørene (ikke nødvendigvis bare lurt), men på land er det liksom ikke samme innsatsen. Her har vi mye å lære av Wang-elevene og ikke minst deres trenere.

Heldigvis er Bo Breigan enig med meg om minst en ting. Du trenger ikke kjøre lassevis med drills! Det holder med noen få, men du bør gjøre dem ofte.

Det er bedre å ta noen få og gjøre dem ordentlig. Gjør dem gjerne på hver trening!

Bo Breigan er trener ved Wang Toppidrett. Han har sjetteplass på rankingen over landets raskeste 800-meterløpere gjennom tidene og kan det meste om løping.
Bo Breigan er trener ved Wang Toppidrett. Han har sjetteplass på rankingen over landets raskeste 800-meterløpere gjennom tidene og kan det meste om løping.

10 minutter er nok! Lag deg gjerne en sirkeløkt hvor du gjør fire runder av alle øvelsene etter hverandre. 20-30 meter eller 30 sek på stedet av hver på hver runde. Du vil få igjen for det i bedre teknikk, holdning, spenst og utholdenhet. Husk å alltid ha fokus på følgende:

  • Rett overkropp
  • Blikk i riktig retning (fremover)
  • Kraften gjennom føttene
  • Armene pendler i fartsretningen (men aldri over nesehøyde)
  • Avslappet holdning

Øvelse # 1: Høye kneløft

Her trener du hofteleddsbøyere, mage, rompe og legger. For å si det med Bo sine ord:

Den tar alt du trenger og er sixpackøvelse nummer 1!

Husk at du skal få skikkelig høye kneløft. Kjør rask frekvens. Kan med fordel også gjøres på stedet foran et speil for å sjekke teknikk underveis. Wang-elevene gjorde denne i foran speilet i styrkerommet som en del av styrkeøkta si.

Øvelse # 2: Hælkick

Det er viktig å styrke muskulaturen på baksiden av beinet. Hælkick gjør dettte samtidig som det er en meget bra teknikkøvelse for å få snert og hurtighet i løpingen. Får du foten langt opp bak vil fremoverføringen gå lettere og du vil løpe mer energieffektivt.

Øvelse # 3: Høye kneløft med hælkick

Her kombinerer du to øvelser for å forbedre koordinasjonen og øke vanskelighetsgraden. Tenk rytme, holdning og sørg for at du er på tå gjennom hele øvelsen. På videoen under ser du Nora K. Wold gjøre øvelsene og jeg fatter ikke hvordan beina kan gå så fort rundt! Så skjønner kanskje ikke hun at det går an å svømme to timer nærmest i strekk heller, men alt kan heldigvis trenes opp 🙂

Øvelse # 4: Løpe med strake bein

Her løper du fremover med strake bein og lange steg.

Lykke til! Husk at jeg har to dager til med disse supre trenerne. Er det noe du vil lære mer om? Legg igjen en kommentar så skal vi se hva vi får til!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “De fire beste løpedrillsene

  1. Hvor mya av kraften legges i frasparket? Skal du kjenne at du sparker ifra helt ut i tærne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s