Wang topper laget

Det er ikke hvemsomhelst Wang Toppidrett har på laget når de reiser på leir med sine elever/utøvere. Hvem finner vel ikke frem litt ekstra motivasjon og innsats når det er folk med OL-gull og vinnere av Diamond Race som styrer treningene?

Vinneren av Diamond Race 2014, Thomas Röhler, er med oss på treningsleir. Foto: Thomas Röhler.
Vinneren av Diamond Race 2014, Thomas Röhler, er med oss på treningsleir. Foto: Thomas Röhler.

Nå er laget ganske toppet til vanlig også, men du ser dem liksom ikke samlet til enhver tid. Her på Lanzarote er blir jeg jo starstruck bare jeg nærmer meg idrettsbanen. For er det ikke Dietmar Mögenburg jeg ser? Vinner av OL-gull i høydehopp fra 1984? Nå står han og tripper og hopper foran utøverne på den grønne matta. Spenstøvelser og teknikk drilles inn mens jeg beundrer hvordan ungdommene letter fra bakken uten den minste anstrengelse. Slik ser det i hvert fall ut for meg!

Spenst i Wangelever

Rundt svingen er det spydkasterne som får kjørt seg. Det er mange av dem! Kanskje ikke så rart når tre av de mest oppdaterte spydtrenerne vi har i landet befinner seg på samme sted til samme tid.

Her er det den finske statsministeren (i rødt) som hilser på den norske spydgjengen fra Wang Toppidrett. Trener Teemu Pasanen (fra Finland) smiler bredt (i blått). DIamond League vinner Thomas Röhler i grått er også med.
Her er det den finske statsministeren (i rødt) som hilser på den norske spydgjengen fra Wang Toppidrett. Trener Teemu Pasanen (fra Finland) smiler bredt (i blått). DIamond League vinner Thomas Röhler i grått er også med.

Åsmund Martinsen (ja, det er han som trener Andreas Thorkildsen), Timu Pasanen og Håvard Johansen jobber iherdig for å få frem nye spydtalenter, flere av dem jenter! Blant annet er vårt håp på kvinnesiden, Marie-Therese Obst med. Hun regnes som Trine Hattestads arvtager men tar noen rolige dager pga en skade. Ikke at hun henger med leppa av den grunn, det finnes jo nok å ta seg til på Club La Santa 🙂

De rutinerte spydtrenerne har mer å bryne seg på. En av utøverne skiller seg ut med rå teknikk og intensitet i øvelsene. Det er Thomas Röhler, vinneren sammenlagt i spydkastkonkurransene i Diamond Race 2014. Han satser mot VM i Beijing og er med Wang for å lære av trenerne – men også for å bidra med det han kan. 23-åringen er ung og viser at alt er mulig bare man er villig til å gjøre det som kreves.

Thomas lærer villig bort til de som ønsker å bli bedre.
Thomas lærer villig bort til de som ønsker å bli bedre.
Thomas Röhler og Dietmar Mögenburg i dyp samtale under gårsdagens lunsj.
Thomas Röhler og Dietmar Mögenburg i dyp samtale under gårsdagens lunsj.

De er ikke smågutter resten av gjengen heller altså. Quincy Douglas holder fortsatt norgesrekorden på 400 meter og Tor Øyvind Ødegaard har den tredje beste norske tiden på 800 meter gjennom tidene. Bo Breigan er en norsk løpelegende og Dan Simion kan det som trengs å vite om spenst.

Jeg kjenner et lite sting av misunnelse og angrer på at ikke jeg kombinerte skole og trening gjennom enten Wang eller NTG da jeg var yngre. Men – så slår det meg. Jeg er jo her nå! Og denne gjengen håper jeg å samle noen gode triks fra i løpet av uka som kommer. Det er jo mye mulig at også en triatlet som meg har noe igjen for å lære spenst, hurtighet, løpedrills, styrke og bevegelighet?

Dagens tredje og siste økt ble 10 km løping på grus/sand. Det går stadig bedre, men jeg ser frem til å lære noen gode øvelser av supertrenerne her nede.
Dagens tredje og siste økt ble 10 km løping på grus/sand. Det går stadig bedre, men jeg ser frem til å lære noen gode øvelser av supertrenerne her nede.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Wang topper laget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s