Sprek rektor for toppidrettselever

– At vi som ansatte ved Wang-skolene vet hva elevene våre opplever er viktig, sier Vilhelm Lae. Han er rektor for Wang Toppidrett Oslo og oppfordrer alle ansatte til å utfordre sine grenser og kjenne på ubehag i blant, helst innen idrett. Det mener han vil gjøre dem bedre i stand til å forstå og veilede elever som stadig kjenner på spenning og nervøsitet i sine hverdager.

For to år siden utfordret han derfor alle ansatte ved Wang-skoler til å delta i Østfold Triathlon. Flere grep muligheten og et lite triatlonmiljø er oppstått i kollegiet. Ingen triatleter går foreløpig ved skolene, men kanskje en gang i fremtiden? Nå er vi ved Club La Santa på Lanzarote hvor jeg er så heldig å få være med når skolen har treningsleir for de som går på friidrett og svømming.

Det er en stor gjeng med elever og trenere som er på leir på Lanzarote denne uken. Her fra dagens infomøte ved friidrettsbanen.
Det er en stor gjeng med elever og trenere som er på leir på Lanzarote denne uken. Her fra gårsdagens infomøte ved friidrettsbanen. Svømmerne ankommer i dag.

Selv er Vilhelm Lae bitt av triatlonbasillen. Han har allerede gjennomført både sprint og olympisk distanse. Kona er «for lengst» rekruttert og i 2015 står en halv Ironman for tur (Ironman 70.3 Aarhus). Rektoren er på god vei til å bli blant de best trente på hele skolen, men er litt bekymret for om han vil klare å holde elevene bak seg stort lenger. Til det mener han at han trener «litt for lite». Jeg synes han trener akkurat passe for en mann med kone, to barn, masse aktiviteter og full jobb. 10-12 timer går med til svømming, sykling og løping hver uke.

Vilhelms nyttårsforsett er å få bedre bevegelighet. Og å trene mer (såklart). Vi er i hvert fall godt i gang!
Vilhelms nyttårsforsett er å få bedre bevegelighet. Og å trene mer (såklart). Vi er i hvert fall godt i gang!

Her på La Santa blir det nok noe mer. Skal han følge mitt opplegg de nærmeste dagene blir det brått 25 timer – noe jeg tror han vil klare med glans! Vi startet med 10 km rolig løp og 45 min styrke i går. I dag står nesten to timer svømming, tre timer sykkel og en 45 min løpetur på planen.

Let’s go!

Solnedgang ved La Santa

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Sprek rektor for toppidrettselever

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s