Er regnbuen spiselig?

At kostholdet er viktig for prestasjon og restitusjon er ingen hemmelighet. Kanskje ikke så rart at det er mange spørsmål om mat her nede på treningsleir. Hva skal vi spise? Hva spiser du?

Her om dagen hadde vi en prat om nettopp ernæring. Og der mange er gode på å gjøre ting kompliserte, så er jeg en stor fan av å gjøre ting enkelt. Enkle ting er lette å følge. Enkle ting blir gjort. Spis ren mat, spis mye frukt og grønt, spis nok mat og varier kosten.

Mat skal være glede, nytelse og næring. Her på hotellet sitter vi faktisk en time til frokost og nesten to til middag! Så er det også enkelt å komme til dekket bord med en buffet som bugner av sunne alternativer (og selvsagt en diger dessertseksjon). Med 3-5 timer trening daglig er det bare å forsyne seg!

For å gjøre ting enda enklere ble vi enige om å spise regnbuen hver dag. Ikke visste jeg at den var spiselig, men nå går altså alle rundt og gjør sitt beste med å fylle sine tallerkener med mat i alle farger. Et sosialt eksperiment og et artig tiltak der vi sjekker hverandres kunstverk underveis.

Lilla har vært det vanskeligste til nå, men med druer, plommer og ikke minst rødvin så har vi klart å fylle den fargen også. Kanskje det er gull i enden av regnbuen likevel. Har du funnet din regnbue i dag? Hvis ikke kan du få flere tips til regnbuespising på Berit Nordstrands blogg.

IMG_1031.JPG

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Er regnbuen spiselig?

  1. Variert plantekost er genialt når man trener! Det inneholder masse vitaminer, og i tillegg antioksidanter. Antioksidantene kan hjelpe på det oksidativet stresset vi påfører kroppen ved intensiv trening. Topputøvere som ultraløperen Scott Jurek og pro-ironman Brendan Brazier forteller at plantekost hjelper dem å restituere bedre. Her er det bare å spise i vei av frukt og grønt! Plantebaserte proteinkilder er også bra – som bønner, erter, linser, frø og nøtter:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s