Rolig tur til Puerto Mogan

32 kilometer fra hotellet vårt i Maspalomas ligger den lille kystperlen Puerto Mogan. I dag var fiskerlandsbyen, som VG i fjor kalte turismens siste utpost, målet for vår sykkeltur. Veien dit er rullende, men veldig overkommelig langs GC-500, selv for nybegynnerne. Det gjelder jo bare å kjøre rolig nok.

GC500 er fin å sykle på nå som mesteparten av trafikken går på motorveien. Fin utsikt er det også! Foto: Andrea Eugster.
GC500 er fin å sykle på nå som mesteparten av trafikken går på motorveien. Fin utsikt er det også! Foto: Andrea Eugster.

Etter en times svømming og en lang (og sein) frokost, var vi klare for avreise. Sendte i vei gruppe nummer 1 (den raskeste) først, og etter litt teknisk trøbbel rett utenfor hotellet kom vi oss omsider av sted. Værmeldingen sa 3mm regn, så vi hadde godt med tøy på baklomma. Viktig å være forberedt hvis uværet først kommer. Slapp heldigvis å bruke det, for sola skinte om kapp med smilene våre der vi tråkket oss bortover, oppover og nedover.

Det er rullende terreng fra Maspalomas til Puerto Mogan.
Det er rullende terreng fra Maspalomas til Puerto Mogan.

Og der hurtiggruppa brukte drøye timen, tok det oss halvannen time å komme frem. Ikke at det gjorde noe, for hvem sier vel nei takk til en ekstra time på sykkelsetet i dette været (3 timer tur/retur, 65 km og nesten 800 høydemeter)? Skulle gjerne hatt tid til å ta en lenger pause i Puerto Mogan også, for her var det skikkelig koselig.

Havnen i puerto mogan

Mange små restauranter, koselige butikker og kafeer. Kunne jo tilbrakt hele dagen her! Men – siden vi hadde mer på programmet ble det bare tid til en kjapp brus, en is og en liten pust i bakken. Koste oss med å kikke på alle fiskene i det krystallklare vannet i havnen.

Siri og Andrea nøt sola og fiskene i Puerto Mogan.
Siri og Andrea nøt sola og fiskene i Puerto Mogan.

Glemte nesten tida, men ble brått klar over at det var på tide å vende syklene hjemover. Livet på triatlonleir er som kjent ganske hektisk, og i dag ble det både løpetur og coretrening mellom sykkeltur og middag.

Sykkelturen ble avsluttet med fire km løping, 15 min core og 15 min tøying. Fargerik gjeng å ha med på tur!
Sykkelturen ble avsluttet med fire km løping, 15 min core og 15 min tøying. Fargerik gjeng å ha med på tur!

Det var en sulten gjeng som satt lenge og vel til bords i kveld. Vi satser på en god natt søvn og ny giv i morgen. Da står 70 nye kilometer for tur, fordelt på 1500 høydemeter. Det blir vel klatregeiter av oss alle før vi er ferdig 🙂

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s