Klar for praksis som Trener 1 Triatlon!

Idemyldring og konstruktive diskusjoner sto i fokus da historiens første Trener 1 kurs i triatlon ble holdt i Haugesund i helgen. 15 høyt motiverte trenere er klare for praksis i sine respektive klubber etter det som må kalles et stort skritt i riktig retning for klubbvirksomheten i NTF.

Etter to og en halv dag på skolebenken med genuint interesserte og engasjerte deltakere har jeg bare lyst til å komme i gang med klubbarbeid på barne- og ungdomsnivå. Jeg har lært uendelig mye og kan ikke vente på å teste ut alt på det som skal bli fremtidens triatleter.

Det ble mange timer i klasserommet i helga. Arild Tveiten, Sverre Fredriksen, Kalle Jensen og Espen Laaveg var forelesere. Herlig gjeng!
Det ble mange timer i klasserommet i helga. Arild Tveiten, Sverre Fredriksen, Kalle Jensen og Espen Laaveg var forelesere. Herlig gjeng!

Siden dette var det første Trener 1-kurset innen triatlon noensinne, fikk vi fordelen av å ha en stor grad av åpenhet og rom for diskusjoner. Vi hadde et rammeverk å følge, samtidig som veien helt klart ble til mens vi diskuterte. Noe vi gjorde til stadighet. For her var det stort rom for spørsmål og meninger. Et nyttig fora for utfordrende og lærerike samtaler!

For hvordan skal vi tilrettelegge for nybegynnere, når noen er 6 år og andre er 40? Hvilke kurs skal vi tilby og hvordan skal grupper settes sammen med så ulike aldre og erfaring? Hvilke krav skal vi stille til teknikk og progresjon underveis? Og hvordan sørger vi for at barn trives og blir værende samtidig som voksne nybegynnere får den hjelpen de trenger? Eller er kanskje triatlon den perfekte idretten der barn og voksne kan vokse og mestre – sammen? Dette og mere til ble diskutert, både i klasserommet og over sene middager.

Jeg hadde ikke bare trenerkurs å tenke på. I morgen har jeg eksamen og etter lange dager ble det lesing på senga av NIH-pensum.
Jeg hadde ikke bare trenerkurs å tenke på. I morgen har jeg eksamen og etter lange dager ble det lesing på senga av NIH-pensum.

En stor grad av inkludering preget helgen. Det ga stor takhøyde og rom for idemyldring, noe foreleserne så ut til å like. De noterte flittig og ble forhåpentlig like inspirert som oss andre. Vi er utrolig heldige som har så mye kompetanse i forbundet vårt, men det skortet jammen ikke på kunnskapen blant deltakerne heller.

At kurset ble lagt til Haugesund, hvor den lokale klubben har vokst seg rekordstor på kort tid var nok ingen tilfeldighet. Kunne vi lære noe av det som hadde skjedd her? Hadde de noen hemmeligheter på lur? Heldigvis var det ingen som knuget på erfaringene sine. Sammen fikk vi tenkt høyt, noe som vil komme flere andre klubber til gode i nær fremtid.

Kursets siste dag besto av mye praksis. Sykkel- og løpeøvelser inne i Deep Ocean Arena, sammen med svømmeøvelser i bassenget på Vormedal skole. Kreativitet og lek var viktige elementer.
Kursets siste dag besto av mye praksis. Sykkel- og løpeøvelser inne i Deep Ocean Arena, sammen med svømmeøvelser i bassenget på Vormedal skole. Kreativitet og lek var viktige elementer.

Trygghet, mestring og glede er viktige elementer i barneidretten. Men la oss ikke glemme at det er viktig for voksne også! Da Kalle Jensen og Espen Laaveg i tur og orden dro i gang sykkel-, løpe- og svømmeøvelser satt latteren løst og tiden fløy. Med ett var kurset over og vi satt på fly, buss og i bil på vei hjem. Et nyttig nettverk er skapt, nye vennskap ervervet og sammen er vi klare for å ta utfordringer på strak arm. Sultne på praksis i klubber før endelig sertifisering står klar.

For en herlig gjeng å være på kurs med. Takk for takhøyde, diskusjoner og læring. Dette var nyttig!
For en herlig gjeng å være på kurs med. Takk for takhøyde, diskusjoner og læring. Dette var nyttig!

Min praksis skal gjøres for Bærumsvømmerne og BOC i deres nye Idrettsskole for ungdom. Jobben starter over nyttår. Det blir stort og jeg gleder meg!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s