Kan du de uskrevne bassengreglene?

Du visste det kanskje ikke, men det finnes regler for hvordan du bør oppføre deg i et basseng der det svømmes for å trene. Faktisk finnes det flere, ett sett for raske svømmere som svømmer sammen med andre raske svømmere. Og så finnes det disse jeg har blogget om her, reglene som gjelder når svømmere med ulike ferdigheter skal prøve å svømme sammen. Det er fullt mulig å gjennomføre, men det krever at både raske og ikke fullt så raske svømmere kan reglene og tar hensyn.

Denne er selvforklarende. Blir du hele tiden svømt forbi, ja da er du i feil bane! Kom deg over i en annen :-)
Denne er selvforklarende. Blir du hele tiden svømt forbi, ja da er du i feil bane! Kom deg over i en annen 🙂

Det kan jo hende at du finner en ledig bane til bare deg, men som regel vil det være flere i hver bane. Da gjelder det å vite hva du skal foreta deg for ikke å skape kaos. Svaret er faktisk at du må joine kaoset.

Det er nemlig god plass til mange i hver bane. Jo flere som kan reglene under, desto flere er det plass til! På svømmetrening (med klubb) kan vi fort være syv i en bane uten at det skaper altfor store problemer. Å gjøre det samme på Frognerbadet (som er dobbelt så stort som de fleste andre basseng!) kan virke utenkelig. Gjør det lettere for deg selv og andre ved å lære deg reglene.

Det er fullt mulig å være mange i bassenget (og hver bane )samtidig. Men det krever at vi alle kan reglene, slik at vi unngår front mot front kollisjoner og andre styggedommer.
Det er fullt mulig å være mange i bassenget (og hver bane )samtidig. Men det krever at vi alle kan reglene, slik at vi unngår front mot front kollisjoner og andre styggedommer.

Regel 1: Vurder farten i banen du tenker å svømme i. Passer du inn i banen?

Regel 2: Ikke legg deg i en bane med mange andre hvis det er bedre plass i en annen bane (men sjekk regel 1 først).

Regel 3: Det er alltid høyrekjøring i banen! Altså «sirkelsvømming» der du svømmer ned på din høyre side og opp igjen på din høyre side.

Regel 4: Det er den raskeste svømmeren i banen som har «forkjørsrett». Ikke den sakteste eller den som kom til banen først. Er du ikke raskest, har du «vikeplikt». Vennligst ikke svøm i veien.

Regel 5: Blir du tatt på tærne er det ikke flørting. Det er en vennlig beskjed om at svømmeren bak skal til å passere deg. Ingen grunn til å bli sur eller øke farten. Bare legg deg enda litt til høyre og la deg bli passert.

Regel 6: Vendinger gjøres litt mot venstre på veggen, da sparker man nemlig fra og kommer ut på riktig side av banen (høyre, se regel 3).

Regel 7: Pauser gjøres helst helt til høyre i banen. Eventuelt helt til venstre. Aldri midt i. Du vil bli påkjørt!

Regel 8: Ikke start rett foran en svømmer som du vet er raskere enn deg. Vi har stor fart ut av veggen etter vending!

Regel 9: Ikke start rett bak en annen svømmer (med mindre det står «forfølgelse» i programmet ditt).

Regel 10: Ikke svøm bryst i en bane der «alle andre» svømmer krål.

Regel 11: Vær høflig og kommuniser på en hyggelig måte.

Regel 12: Kommer andre borti deg på flere steder enn tærne? Da er sjansene store for at du gjør noe feil. Sjekk regel 1-11 før du blir sur og irritert. Du er mest sannsynlig til større irritasjon.

Vær ærlig. Er du her for å trene eller for å prate. Velg bane i forhold til ditt nivå og dine ambisjoner.
Vær ærlig. Er du her for å trene eller for å prate. Velg bane i forhold til ditt nivå og dine ambisjoner.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Kan du de uskrevne bassengreglene?

  1. Hei. Tar meg den frihet å tilføye noe; det mangler en meget viktig regel. Nr. 1: Ikke ta med deg dritten din i bassenget. Grundig kroppsvask FØR en går i bassenget gir bedre vannkvalitet og er bedre for alle badende, raske eller trege. Minst mulig rompebassillusker i bassengvannet sier jeg til de søte små i svømmeskolen. Tror jeg har støtte hos mange driftsoperatører rundt om, som daglig ser verdien av bundet klor stige mot den skrekkelige grenseverdien for stenging av basseng. Flekk av badetøyet og få alt vaska 🙂 Hilsen en bassengkantmor med sære interesser for bassengdrift 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s