Ny ladning powermüsli

Min hjemmelagede nøttemusli går som varmt hvetebrød her hjemme. Den må nå lages to ganger i uka, hvilket jeg gjør med glede. Alltid moro når det jeg lager forsvinner ned i glupske gap med store smil på. Her bruker vi den til frokost eller lunsj, som mellommåltid eller til kvelds.

Billig er det helt klart ikke å lage denne muslien. Hovedingrediensene er nøtter og frø, noe som faktisk koster en del. En ladning musli koster drøyt 200kr hvis jeg handler ingredienser på Rema 1000. Dessuten forsvinner den jo så fort at bare mengden gjør dette kostbart. Men – hos oss er kosthold viktig, og så lenge vi har råd til å lage denne muslien vil jeg nok fortsette.

IMG_0567.JPG
Oppskriften har endret seg litt siden sist, rett og slett fordi den baserer seg på hva jeg får tak i og har tilgjengelig fra gang til gang.

Hovedsakelig ser listen slik ut:
3ss kokosolje
1 pose mandler
1 pose hasselnøtter
1 pose gresskarfrø
3ss linfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl kokosflak
2 poser «etter trening»-blanding
Noen paranøtter
2 dl fruktmusli
1 dl gojibær
En liten pose tørka blåbær
En god dæsj kanel!

Hjemmelaget musli på boks

Slik gjør du: Smelt kokosoljen i en stor kjele, hell oppi ingrediensene og rør godt rundt. Det er viktig at oljen blander seg med alt du har oppi. Da fester kanelen seg så godt på slutten! De siste gangene har jeg droppet sukrin (søtningsmiddel). Blandingen er veldig god uten og klarer seg fint på egenhånd.

Server med tyrkisk yoghurt eller kulturmelk og topp gjerne med fersk frukt eller bær. Nam!!

 

IMG_0442.JPG

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Ny ladning powermüsli

  1. Denne må testes! Har et lite spm til deg angående jernmangel og trening, ettersom du tidligere har postet innlegg om dette. Jeg har en stund slitt med tiltagende svimmelhet, hjertebank og manglende energi, og nå fått påvist ganske kraftig jernmangel. Mulig jeg må få jern via injeksjon. Hvordan kom du deg opp på normalnivå igjen, og tok det lang tid? Jeg har ikke løpt på en uke ettersom forrige økt kun gikk på vilje og jeg var svært kvalm hele turen, har du noen erfaring med hvordan eller om man bør trene ved jernmangel?

    1. Hei! Jeg trente som vanlig da jeg startet opp på jernpiller. Jeg tar dem fortsatt innimellom, men var vel på normalnivå i sommer etter å ha tatt dem hver dag i fire måneder. SÅ ja, det tar tid! Hvor lang tid det tar avhenger også mye av hvor lavt nede du var på jern. Er du svært lav på jern vil jeg faktisk anbefale jern injeksjon, da dette raskt får deg opp på normalnivå igjen. Mye raskere enn med piller. Jeg hadde også noen mageproblemer da jeg startet med pillene, men dette ga seg etter en måneds tid. Heldigvis! Lykke til 🙂

  2. Hei! Takk for artig blogg – har nettopp begynt å følge deg😀 Bare lurte på hva «etter trening»-blanding i denne oppskriften er?

    1. Hei Solveig! Det er en egen blanding fra Meny som heter det, hvis du ser godt etter på bildet av ingrediensene så ser du den. Men – de har lignende på Rema også, er bare en «energi blanding» med nøtter og rosiner egentlig. Og oppskrifter er til for å brytes 😜 ta det du har tilgjengelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s