Supergode burgere – helt hjemmelaget!

En middagsfavoritt hos oss er hjemmelagede hamburgere. Det er skikkelig godt og ikke minst superenkelt å lage. Du kommer langt på 20 minutter.  Hamburgerne blir saftigere og mer smakfulle enn de du kjøper frosne eller «ferske» i butikken. Fyll dem med masse god hvitløk og krydder, server dem med fargerike grønnsaker og eventuelt noen ovnsbakte potetbåter. En sikker vinner hos barn og voksne!

Dette trenger du til fire burgere:

 • En pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 2 store fedd hvitløk
 • Salt og pepper
 • 4 skiver brød (kan droppes)
 • Osteskiver (kan droppes)
 • Smør til steking
 • 2 store tomater
 • Noen skiver agurk og paprika (eller andre grønnsaker etter ønske, for eksempel løk og salat)
 • 1 stor avokado
 • Ønsket saus (jeg brukte tzatziki og tropical salsa)
Det er enkelt å lage hamburgere! Fort går det også.
Det er enkelt å lage hamburgere! Fort går det også.

Fremgangsmåte: Jeg starter med å hakke hvitløken i små biter. Blander dette sammen med salt, pepper og kjøttet. (Lager jeg burgere til kun voksne, har jeg også hakket chili og jalapenos oppi). Knar det godt rundt før jeg lager fire like store burgere av blandingen. Det er lurt å trykke burgerne litt ned i midten, dette vil jevne seg ut når du steker dem. Da vil du få burgere som er like mye stekt gjennom hele.

Smelt smør i panna og ha burgerne oppi når det freser. Hvor lenge du steker dem kommer jo an på hvor godt stekt du vil ha dem. Jeg pleier å steke dem et minutt på hver side før de får 3 minutter til på hver side på litt svakere varme. Legg på ost mot slutten om du ønsker. Vi pleier å bruke cheddarost, men i dag ble det Gouda.

Hva er vel en hamburger uten tilbehøret?
Hva er vel en hamburger uten tilbehøret?

Tilbehøret: Her tar jeg egentlig det jeg har tilgjengelig i kjøleskapet. Denne gangen ble det skiver av agurk, tomat og paprika pluss en skål med Baby Leaf salat. Til dette har vi alltid en most avokado. Du kan jo gjøre det på din måte!

Hamburgerbrød sløyfer vi helt, isteden bruker vi vanlig brød og i mindre mengder. Denne gangen ble det Baker Hansens Lavkarbobrød. Det holder lenge med en skive til hver burger. Du kan enten dele den i to og legge burgeren i mellom, eller ha burgeren oppå «karbonadestyle».

Skivene ble smurt med tzatziki og tropical salsa. Magnus fikk bare tzatziki på sin. Legg burgeren oppå og server med grønnsakene ved siden. Håper det smaker!

Slik kan du også servere burgerne. Med ovnsbakte potetbåter og salat. Her har jeg lagt burgeren mellom to halve skiver, godt det også!
Slik kan du også servere burgerne. Med ovnsbakte potetbåter og salat. Her har jeg lagt burgeren mellom to halve skiver, godt det også!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s