Lasagne helt uten pasta

Hjemme eksperimenteres det med lavkarbo for tiden. Resultatene så langt er gode, og det er verken kjedelig eller vanskelig å lage god mat uten å bruke brød, pasta og ris til enhver tid.

Dagens middag var lasagne. Det har vi ikke spist på lenge, mest fordi vi ikke har spist pasta på et par måneder. Men går det an å lage lasagne uten pasta? Tommel opp og kryss i taket, ja det går helt fint! Godt blir det også 👍.

Så hva trenger du?
1 pakke kjøttdeig (400-500gr)
1 pakke/boks hermetiske hakkete tomater
2 store fedd hvitløk
1 løk (om du vil)
1 gulrot
1/2 squash
1/2 bunt asparges
1dl kremfløte
5 champignon
1 stor tomat
10 skiver ost
Krydder

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 220 grader. Bruk en mandolin (eller ostehøvel) og lag skiver av squashen. Legg dem på kjøkkenpapir og strø salt over. La skivene ligge mens du gjør klar resten.

Stek kjøttdeig og hakket hvitløk (og løk). Del gulroten i passe små biter og ha oppi sammen med de hermetiske tomatene. Krydre med ønsket krydder, jeg brukte pepper og chili.

Smør en ildfast form og legg skiver med squash i bunnen. Fyll med ett lag kjøttsaus før du legger nok et lag squash. Legg aspargesene på rekke og rad oppå før du har på resten av kjøttsausen.

IMG_0335.JPG
Nå er det på tide å bruke kremfløten. Hell den jevnt over før du lukker det hele med osteskivene. Jeg «pyntet» formen med skiver av sopp og tomater før jeg satte den i ovnen (glemte helt å ta bilde, beklager! Det så nemlig veldig fint ut). Gratiner i 20 minutter, så er middagen klar.

IMG_0337.JPG
Jeg serverte med en salat ved siden av. Alt ble borte og gutta var skjønt enige om at lasagne fint kunne spises helt uten pasta 👌.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Lasagne helt uten pasta

  1. Denne lasagnen er god altså!
    Tips om å bruke en paprika sammen med kjøttdeigen også å en boks cottage cheese isteden for fløten,anbefales! 😊

    Fulgt bloggen din lenge men aldri slengt in en kommentar,mye bra trenings inspo å hente her selv om jeg»kun» løper å trener styrke;)

    1. Hei, ja det høres ut som en god løsning. Blir nok litt fastere lasagne på den måten, må prøves! Håper du fortsetter å følge og kommentere, stå på 👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s