Levering av tredemølle

Som mange av dere i går så på Facebook – jeg har endelig fått meg tredemølle hjemme! Hvem ønsker seg så det, tenker du kanskje? Men med barn i hus og en mann som stadig jobber utenlands, ja da er det saktens greit å kunne ta seg en løpetur (eller gåtur) uten å måtte gå ut inngangsdøra. Dessuten er vi jo to som trener en god del. Da er det fint om vi kan trene begge to, en utendørs og en inne. Eller en på rulla og en på mølla. Dessuten gir mølla meg glimrende muligheter for å kjøre overgangsøkter inne, selv når gradestokken viser 20 blå eller himmelens sluser har åpnet seg. Som Henrik Oftedal sa: «Kari, du bare MÅ ha en mølle!»

Etter litt frem og tilbake landet jeg på modellen T300 fra Sportsmaster. Nettopp fordi vi er to som har tenkt å bruke den en del, og siden jeg jobber som trener og kanskje vil kjøre noen PT-timer hjemme, fant vi ut at vi ville gå for en kraftigere modell. Lillesøster skal også ha tredemølle, hun endte opp med T70 – også en glimrende modell for hjemmebruk. (Sportsmasters bestselger og mer enn nok for de aller fleste!).

«Problemet» med tredemøller er jo at de er tunge og tar litt plass. T300 er 210cm lang og 92 cm bred. I følge våre beregninger skulle vi akkurat få plass på kortveggen av gjesterommet. Men hvordan skulle vi få 159 kilo med mølle buksert inn på rommet som ligger i andre etasje? Løsningen ble å ta den inn bakveien, via naboenes gressplen og ned trappen på terrassen. Bedre enn å prøve å liste den opp en smal trapp!

Jeg valgte å få mølla levert hjem av Sportsmaster, men kunne selvfølgelig hentet den selv også. Synes imidlertid det var lurest å overlate jobben til de som kan dette best. Ryggproblemer vil jeg helst unngå 🙂

Tre mann og en tredemølle.
Tre mann og en tredemølle.
Ned en liten sti, gjennom et lite kratt, opp en liten sti og over naboens gressplen. Mølle på skogstur!
Ned en liten sti, gjennom et lite kratt, opp en liten sti og over naboens gressplen. Mølle på skogstur!

Det var tydelig at dette hadde de gjort før. Det tok kun 30 minutter fra de løftet tredemølla ut av bilen, til den var ferdig montert på gjesterommet. Jeg var intet mindre enn imponert.

Ned trappa og så klar for utpakking på terrassen.
Ned trappa og så klar for utpakking på terrassen.

En kjapp innføring i service (kjapp smøring hvert kvartal og støvsuging en gang i året) og vips kunne jeg startet båndet og ta meg en løpetur. Hvilket jeg ikke gjorde, for Magnus kom meg i forkjøpet og la i vei på sokkelesten!

Så langt kan jeg si at den ikke er helt lydløs. Det hadde jeg heller ikke forventet. Når strømmen er på så lager den en liten «durelyd», men strømmen slås enkelt av når den ikke er i bruk. Ergo kan vi fortsatt bruke gjesterommet som soverom 🙂 Når vi løper på den så banker det litt i båndet, noe som er helt normalt i følge Sportsmaster. Båndet må nemlig løpes inn og strekkes/mykes opp. Følg med for videre utvikling og tips!

Selve mølla lå trygt inne i esken sin hele tiden, helt til den ble pakket ut på terrassen.
Selve mølla lå trygt inne i esken sin hele tiden, helt til den ble pakket ut på terrassen.
Fra gutta hadde pakket ut mølla til den var ferdig montert og satt opp tok det mindre enn 20 minutter. Og rotet du ser er kun mitt eget...  Nå er jeg klar for å løpe!
Fra gutta hadde pakket ut mølla til den var ferdig montert og satt opp tok det mindre enn 20 minutter. Og rotet du ser er kun mitt eget… Nå er jeg klar for å løpe!

Kunne du tenke deg tredemølle hjemme? Her kan du lese mer om hva du bør tenke på når du skal velge modellen som passer deg.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Levering av tredemølle

  1. Hei Kari,
    takk for et informativt innlegg om tredemøller. Midt i blinken for min del, da vi skal kjøpe en nå. Står mellom T70 fra Sportsmaster og SoleF63 fra Treningspartner. Bor såpass langt unna Oslo at vi ikke får testet de, så må stole på andres erfaringer. Er søsteren din fornøyd med sin T70?
    Mvh, Silja

    1. Hei Silja! Nå er min søster 7mnd på vei og mølla skal brukes når babyen kommer ut. Men – jeg har et par pt kunder som har T70 og de er veldig fornøyde med sine. Det er en super tredemølle for de aller aller fleste, T300 har en smule høyere fart og er litt kraftigere, men jeg ville helt klart gått for T70 om du har anledning. Kari.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s