Her om dagen måtte jeg bare prøve en oppskrift jeg fant i Kamille Puls. Sunne nøttebiter toppet med sjokolade – det måtte jo bli godt.
Magnus og jeg gikk til verket med stor lyst. Fant frem alt vi trengte og satte igang. Originaloppskriften er for øvrig laget av Christine Dammen.
Du trenger:
2,5 dl valnøtter (jeg la også til noen paranøtter)
1,5 dl solsikkekjerner
3 ss kokosflak eller kokosblanding
En liten håndfull gojibær (eller rosiner)
Litt salt (1/4 ts)
1 most banan
2 ss appelsinjuice (jeg brukte eplejuice siden det var det jeg hadde!)
3 ss linfrø
1 ss smeltet kokosolje
1 ts honning
Topping: 1/2 plate mørk kokesjokolade smeltet på svak varme med 1ts kokosolje.
Fremgangsmåte: Jeg satte ovnen på 170 grader og begynte å hakke nøtter i små biter. Tok disse sammen med gojibær, kokos og salt i en bolle.
Moste bananen og hadde den sammen med linfrø i en annen bolle. Linfrøene bør knuses, men jeg hadde dem oppi hele og det gikk fint. I den bollen hadde jeg også juicen og smeltet kokosolje. Blandet det godt og så helte jeg det over i bollen med nøtter.
Blandingen så veldig god ut! Da gjenstod det bare å ta den over i muffinsformer (liten type). Ble vel en drøy spiseskje blanding i hver form, forsøkte å trykke den nedi så godt jeg kunne, slik at det skulle holde seg sammen og faktisk bli en liten «kake».
Satte dem inn i ovnen (i midten) og lot dem stå 25 minutter. Da var de faktisk bittelitt brent, så pass på mot slutten!
Til slutt helte jeg en skje med smeltet sjokoladeblanding over hver «muffins». Voila, så var de ferdige! Gode ble de også 🙂