Sjampo mot klor og grønt hår

Da jeg traff svigermor for første gang hadde jeg nærmest helt grønt hår. Ikke fordi jeg hadde svømt fryktelig mye, men fordi jeg bodde i en bygård med gamle kobberrør som farget håret mitt grønt. Jeg synes det var fryktelig pinlig. Hun synes heldigvis det var både sjarmerende og morsomt.

Siden har jeg lett etter sjampoer og triks for å bli kvitt fargen – med varierende hell.  Det som har funket best for meg har vært frisøren. Hun har laget en miks av blekemiddel og rensesjampo og latt det være i håret et par minutter når jeg har vært innom. Men nå er det et par år siden jeg var der sist…

Grønt hår er jeg ikke alene om å ha fra tid til annen. Svømmere (og triatleter) med blondt hår sliter gjerne med grønnskjær i håret. Et smart (og billig) triks for å prøve å unngå dette er å gjøre håret helt vått i dusjen, før badehetta kommer på. Da trekker nemlig håret ikke til seg så mye av klorvannet (det er jo helt mettet av vann fra før). Men – det skader jo ikke å bruke en sjampo i tillegg som skal fjerne både klorvannet og grønnfargen?

I sommer har jeg testet TRISWIM sjampo, lotion og kroppsvask fra SBR Sports. Sjampoen lover å fjerne saltvann, klor, lukt og grønnskjær (fra klor og/eller kobber) på en skånsom måte. Sjampoen skal være så mild at den kan brukes hver dag, men jeg vasker håret hver tredje dag og bruker kun balsam ellers. Kan jo ikke vaske håret hver gang jeg dusjer heller, det skulle i såfall bli en tre-fire ganger daglig på det verste…

Det jeg kan si er at jeg ikke har fått grønt hår i sommer, til tross for en god del besøk i svømmehallen. Dessuten gjør produktene håret mitt mykt og fint. Jeg har ingenting å utsette på disse, så derfor ser jeg ingen grunn til ikke å informere dere om at de nå finnes i større pakninger enn de små prøveposene jeg har drasset rundt i sekken i sommer! Du kan kjøpe dem hos Swimshop.no for 159 kroner per stykk (266ml). Husk at du får 20 % Fullfart Lingsom rabatt (sjekk linken for hvordan du går frem 🙂

Swimshop har tatt inn TRISWIM-produktene fra SBR Sports.
Swimshop har tatt inn TRISWIM-produktene fra SBR Sports.

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

6 kommentarer om “Sjampo mot klor og grønt hår

 1. Hei!
  Jeg har samme problem,håret mitt blir grønt av dusjen hjemme. Kobberrør er nok syndebukken… ;-/ Prøvd nesten alt å lurer på om dette virkelig virker? Eller var det fordi du flyttet eller noe? Håper på svar.
  Hilsen fortvila jente.

 2. Tenker at hvis jeg bruker disse produktene må jeg jo fortsatt skylle håret i dette vannet.. funker det da? Er du kvitt problemet? Tenkte å prøve produktene iværtfall;)

  1. Hei Maren! Jeg er kvitt problemet ja. Har også fått litt hjelp fra frisør som renser opp godt en gang i året. Kobberrør er håpløst for lyst hår, jeg ville anbefalt hjelp fra frisør først og så vedlikeholde med sjampoen, evt en slik helt lilla sjampo innimellom for å ta vekk det verste gulskjæret. Lykke til!!

 3. Hei! Jeg har fått grønt skjær i håret etter dusj. Jeg har netopp flyttet og her er det kobberrør 😦
  Hva gjør jeg? Funker denne sjampoen?

  1. Hei! Denne sjampoen funker for å motvirke grønt hår grunnet klor, men har du allerede fått grønt hår grunnet kobberrør vil jeg anbefale en tur til frisøren for å dempe grønnskjæret. Så ville jeg fulgt opp med lilla sjampo for blondt hår 1-2 ganger i uken. Det funket for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s