Hjemmelagede søtpotetchips

Hos er vi langt fra sunne til enhver tid. Småspiste er vi egentlig aldri. Og siden jeg liker å eksperimentere på kjøkkenet blir det noen merkelige kombinasjoner i blant.

I går lagde jeg ovnsbakte rotgrønnsaker og reinsdyrbiff til middag. Til overs hadde jeg en søtpotet som gjerne ville brukes opp. Så da tenke jeg å prøve meg på chips. Det har jeg ikke forsøkt meg på før, så da måtte det jo gå bra?

Kuttet søtpoteten med en mandolin og hadde solsikkeolje i bunnen av en kjele med tykk bunn. 2-3 cm med olje ca. Fyrte på med varme og da det var hett nedi gryta var det oppi med søtpotetbitene.

Ante jo ikke hvor lenge de skulle ligge der, men fant ut at det var lurt å ta de opp da de begynte å bli gylne (og noen ble faktisk brune). Brukte en hullsleiv (sleiv med hull i) til å fiske dem opp og over på kjøkkenpapiret ved siden av.

Fant raskt ut at det var smart å spre chipsen utover. Den er nemlig ikke crispy med en gang, men trenger å renne av seg og tørke for å bli skikkelige chips.

Husk å legge i bare litt av gangen og ha et stort område dekket med kjøkkenpapiret på benken. Da kan du steke mye chips uten at de blir soggy.

Våre chips forsvant på et blunk, men jeg rakk å ta et bilde før de ble borte i magen! Vi spiste dem uten salt, rett og slett fordi jeg ikke rakk å finne frem saltbøssa før gutta var langt nedi fatet…

IMG_0022.JPG

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s