Jeg er en av dem som ikke fungerer uten frokost. Klokka ringer 06 hver dag og jeg trenger energi før jeg skal bruke dagen på å trene andre og meg selv. Da er det viktig at jeg får i meg nok næring og nyttige næringsstoffer. Helst skal det være raskt å lage til også.
Hjemmelaget powermüsli passer perfekt i min travle hverdag. Den blir også spist til mellommåltid, kveldsmat eller til lunsj med masse god frukt. Kjapt, enkelt, veldig sunt og masse energi. Sunne fettstoffer som metter godt og holder meg gående frem til lunsj.
Jeg er ingen stor fan av sukker til frokost. Men søte saker i form av naturlig mat er helt ok. Derfor topper jeg gjerne frokosten med frukt og bær, enten ferske eller tørket. Vil du ha en søtere frokostblanding så forsker du deg enkelt frem til hvor mye honning/sukker/søtstoff du vil tilsette. La dine smaksløker avgjøre, men husk at frukt og bær smaker godt og inneholder ting kroppen din trenger.
Slik lager du hjemmelaget müsli:
3 ss kokosolje (jeg bruker vanlig kokosolje, men det er sikkert godt med de smakssatte variantene med sitron/appelsin også).
1 pose mandler
1 pose hasselnøtter
2 dl kokosflak
2 dl havregryn
1 dl rosiner/hakket tørket frukt
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
Tilsett gjerne gojibær og/eller tørkede blåbær hvis du har.
1 ss sukrin
1 ts kanel
Slik går du frem: La kokosoljen smelte i en kjele. Skru av varmen og ha oppi nøtter, frø og havregryn. Bland godt så oljen fordeler seg. Ta så oppi sukrin og kanel (du kan også bruke honning, da bør denne blandes i mens du varmer opp oljen). Bland godt og hell over på en langpanne eller annet egnet brett for avkjøling.
Når blandingen er kald kan du helle den over på en egnet beholder. Isbokser og kakebokser fungerer fint, jeg bruker en gammel pastaboks. Blandingen over holder til en liten uke for meg. Om gutta begynner å like den godt må jeg nok doble alt!
Nam, det så godt ut! Må testes:)