Hjemmelaget müsliblanding full av energi

Jeg er en av dem som ikke fungerer uten frokost. Klokka ringer 06 hver dag og jeg trenger energi før jeg skal bruke dagen på å trene andre og meg selv. Da er det viktig at jeg får i meg nok næring og nyttige næringsstoffer. Helst skal det være raskt å lage til også.

Hjemmelaget powermüsli passer perfekt i min travle hverdag. Den blir også spist til mellommåltid, kveldsmat eller til lunsj med masse god frukt. Kjapt, enkelt, veldig sunt og masse energi. Sunne fettstoffer som metter godt og holder meg gående frem til lunsj.

20140830-114739.jpg
Jeg er ingen stor fan av sukker til frokost. Men søte saker i form av naturlig mat er helt ok. Derfor topper jeg gjerne frokosten med frukt og bær, enten ferske eller tørket. Vil du ha en søtere frokostblanding så forsker du deg enkelt frem til hvor mye honning/sukker/søtstoff du vil tilsette. La dine smaksløker avgjøre, men husk at frukt og bær smaker godt og inneholder ting kroppen din trenger.

Slik lager du hjemmelaget müsli:
3 ss kokosolje (jeg bruker vanlig kokosolje, men det er sikkert godt med de smakssatte variantene med sitron/appelsin også).
1 pose mandler
1 pose hasselnøtter
2 dl kokosflak
2 dl havregryn
1 dl rosiner/hakket tørket frukt
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
Tilsett gjerne gojibær og/eller tørkede blåbær hvis du har.
1 ss sukrin
1 ts kanel

Slik går du frem: La kokosoljen smelte i en kjele. Skru av varmen og ha oppi nøtter, frø og havregryn. Bland godt så oljen fordeler seg. Ta så oppi sukrin og kanel (du kan også bruke honning, da bør denne blandes i mens du varmer opp oljen). Bland godt og hell over på en langpanne eller annet egnet brett for avkjøling.

20140830-115815.jpg

20140830-115826.jpg
Når blandingen er kald kan du helle den over på en egnet beholder. Isbokser og kakebokser fungerer fint, jeg bruker en gammel pastaboks. Blandingen over holder til en liten uke for meg. Om gutta begynner å like den godt må jeg nok doble alt!

20140830-120008.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Hjemmelaget müsliblanding full av energi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s