Support report fra Ironman Sweden (Kalmar)

Jeg ligger med tunge bein på sengen her på Rosenborg Friluftspensionat på Öland. Magnus sover tungt ved siden av. Ikke rart – for supportering er hardt arbeid!

Av naturlige årsaker valgte vi å ikke se svømmestarten. For det første ville vi fått se svært lite, og for det andre valgte jeg av moderlige årsaker å la fireåringen sove så lenge som mulig før denne dagen (det ble til 0630).

Vi fikk en rolig morgen og rakk både lang frokost og 90 min trening før vi satte kursen mot Färjestaden i 10-tiden.

20140816-215438.jpg
Kristian hadde passert der på vei inn kl 0940, og vi forventet ham ut igjen 2t45min senere. Planlegging er minst like viktig for oss som for deltakerne. Vi fant parkering raskt (heldigvis), og kunne gå de 500m ned til løypa – i god tid.

20140816-215750.jpg
Her fikk vi seter på første rad. Benket oss til med håndkle og nistepakke på en gressflekk. Magnus kjedet seg noe mens vi ventet, men da utøverne begynte å kaste flasker mot oss (vi satt rett før drikkestasjonen) fikk han raskt noe å gjøre. Plukke dem opp og bygge Powerbarflasketårn 👍.

Kristian kom susende akkurat på tida. Eller kanskje fem minutter senere. Så var det å vente på flere vi kjente igjen. Forsøkte å heie så godt vi kunne på alle som hadde drakter fra Arendal/Haugesund/Oslofjord. I tillegg til Robert, Maria og Galina. Supermoro å se så mange nordmenn i løypa!

Nærmere 1230 var alle vi kjente passert. Rakk en is før vi stilte oss i ferjekø for å få plass på båten til Kalmar. Med plass nummer fem gikk det greit – til tross for at passasjerer MED sykler fikk «forkjørsrett». (Det var tross alt en sykkelferge).

Vel over i Kalmar gjaldt det å finne en bra spot å vente nok en gang. Det måtte være noe å finne på for Magnus, og lett å se utøverne. Valget falt på kaien. Vi fikk med oss de fleste nok en gang – til slutt også Kristian som etter 15km begynte å kjenne at sidevinden hadde tatt krefter på sykkel. Det var ikke mye hjelp å få av den!

20140816-220748.jpg
Plan B ble iverksatt – hvilket betød «mål under 10 timer». Igjen kom supportplanleggingen godt med. Magnus og jeg tok turen til Kattrumpan. Nok en plass hvor utsikten var god, samtidig som Magnus hadde nok å finne på. Lekeplass, sandstrand og stooor gressflate. Perfekt for slitne mammabein og ivrige barneføtter.

20140816-221027.jpg
De norske vi så fikk nok en runde med heiing før vi satte kursen mot sentrum og en matbit. Hadde timet helt riktig og ventet bare fem minutter før vi så Kristian på løp for andre gang. Da var det bare å spise middag med god samvittighet. Vel vitende om at han ikke ville være å se før om en drøy time igjen.

Middagen ble hamburger og burritos. Godt med en hvil for oss begge før kursen gikk mot mållinjen. Der så vi Erik og Viviana kjempe seg ut på tredje runde, før Gerhard Sletten føk forbi inn til en super plassering i sin klasse (tiende). Skjønte at ti-timers planen til Kristian ville holde hardt, men siden jeg ikke visste når han startet svømmingen var jeg usikker på hvordan han egentlig lå an.

Vi ventet og ventet. Magnus kollapset nærmest oppå ryggsekken min som sto inntil gjerdet. Så halvveis hjemløs ut der han hvilte på den med mammas genser over seg. Siden det var mindre enn ti minutter til forventet målgang, anså jeg det for en grei beslutning å la ham ligge der. Restitusjon er jo viktig, også for supporten.

Da Kristian endelig viste seg var Magnus kjapp med å sprette opp og heie på pappaen sin. High five og et glis i et slitent ansikt. Vi løp ved siden av gjerdet og fikk tatt en fornøyd Ironman i mål på 10.02. Slett ikke verst for en som trener knappe syv timer i uka!

20140816-221959.jpg
En klem eller tre senere var det på tide å gi Kristian tid til restitusjon, mat og massasje. Magnus og jeg fant resten av familien og tok båten tilbake til Färjestaden kl 18. Slitne, men gira. Trodde egentlig at mini skulle sovne der han satt, men neida han holdt seg våken helt til 21 han. Nå håper jeg på en god natt søvn (sannsynligvis bedre enn den Kristian får med sliten kropp). Gratulerer så mye Kristian, herlig jobba i dag. Litt mer planlegging og trening så er Hawaiiplassen laaaangt innenfor rekkevidde. Når drar vi?

20140816-222413.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s