Trygge rammer i røff sjø under Ulvøen Rundt

Alt var såre vel da jeg kom til Ulvøya med Smartfish-ekspressen i går ettermiddag. Sola skinte og sjøen lå blikkstille foran meg og de 60 andre deltakerne. Mange nysgjerrige tilskuere hadde også funnet veien til stranden hvor starten skulle gå. Arrangøren fristet med 2250 meter (i følge innbydelsen) og alt lå til rette for et supert kveldsbad.

20140807-175750.jpg
Jeg gjorde en lett oppvarming mens Pål Fritsvold holdt sikkertsgjennomgangen. Hørte jeg han si at løypa var 2550 meter? 300 meter mer enn antatt? Med ett angret jeg litt på de 3500m jeg hadde svømt på Frognerbadet tidligere på dagen. Heldigvis var det en av årets beste økter, så jeg satset på at formen fortsatt var inne 🙂

20140807-180000.jpg
På med rød badehette nr 38 og våtdrakt for anledningen. Til tross for at vannet holdt nesten 23 grader. Noen tøffe sjeler (ganske mange faltisk) stilte uten – og jeg tenkte en liten stund stakkars dem. Før jeg kom på at jeg holdt på å koke over i våtdrakten under Tuddal og angret et lite sekund på at den var på.

At dette var en lavterskel open water konkurranse var tydelig. Stevnekontoret var et bord på stranden og latteren satt løst hos alle. Et par av deltagerne slang seg med i siste liten. «Vi skulle bare spise middag her nede vi, men dette så mye morsommere ut».

Denne gjengen imponerte meg i sine badekåper. De hadde aldri gjort noe lignende, men var ikke i tvil om at de kom til mål (hvilket de også gjorde).

20140807-180552.jpg

I det vi la på svøm ut mot startbøyene kom vinden. Og med den kom bølgene. Plutselig hadde vi røff sjø å svømme i, og jeg var veldig glad for at våtdrakten var på!

20140807-180946.jpg
(Foto over og under: Christian Steimler)

20140807-181034.jpg

Utrygge var vi derimot aldri. Arrangøren stilte med fem, seks kajakker og flere båter fulgte oss rundt øya. Bøyene lå nokså tett og var lette å få øye på (hvis du traff på bølgen da). Starten gikk og det var bare å legge i vei, medstrøms første tredelen. Og hei hvor det gikk!

Gutta, med Morten Hansen og Lasse Hoel i spissen suste av gårde i en forrykende fart. Jeg og en annen deltager med rød hette (altså en dame) fulgte etter. I tillegg lå det en rød hette i rosa badedrakt like bak. Da vi nærmet oss brua var det bare jeg og denne rosa badedrakten av damer foran der, og jeg ble mektig imponert av hvordan hun svømte i de stadig større bølgene. For der jeg trodde jeg ville dra fra når vi traff motstrøm og sjø, dro hun faktisk i fra. Men vi holdt sånn tålig følge og hadde god hjelp i hverandre motivasjonsmessig. Ingen grunn til å slippe gassen her nei! (Foto: C. Steimler)

20140807-181817.jpg
Det var full fart hele veien, selv når vi stanget i bølger og kjempet som verst. Og selv om den rosa drakten feilnavigerte kraftig ved flere anledninger, dro hun fra sakte men sikkert mellom bøye syv og åtte (av ti).

Jeg gjorde det jeg kunne for å holde følge. Kortet inn takene, la på beina og prøvde så godt jeg kunne å holde meg stabil i bølgene. Men jeg ble kastet hit og dit som ei filledokke. Sliten var jeg også, og venstre arm visnet stadig litt (tegn på at jeg ligger rundt terskel). Til slutt ville jeg bare til mål.

20140807-182238.jpg
Der ventet nemlig varm tomatsuppe, Smartfish High Protein og bananer i lange baner.

Bare siste bøye gjensto da det plutselig kom to hvite hetter opp bakfra. De hadde mer krefter enn meg der vi kjempet oss rundt vendepunktet. Prøvde igjen å legge inn en siste spurt, men det holdt ikke. Svømte så langt inn på grunna det gikk, men måtte løpe noen skritt for å nå den grønne matta og målstreken på land. Det skulle jeg ikke gjort, for oj så vondt beinet gjorde! Men hva gjør man ikke for å vinne en spurt? (Foto C. Steimler).

20140807-182543.jpg
Vel i mål var det bare å få igjen pusten og kjenne på et par verkene triceps og smertene fra ikke ett, men to brukne leggbein (MR-bildene viste i dag nemlig brudd i både tibia og fibula).

Like greit å flytte fokus til noe annet, nemlig vinnerne! Den rosa badedrakten var Malene Pedersen, som kom til mål på rett under 36 minutter. Lasse Hoel vant spurten mot Morten Hansen på 32 minutter. Sterke tider under slike forhold. Klokka mi viste 2780 svømte meter og 36.43 i sluttid, men Polar v800 har så langt vist seg å være litt ivrig på metertellingen.

20140807-183033.jpg
En av mine trofaste kunder viste også styrke ved å svømme lenger enn noen gang før. Berit trosset bølgene og tok konkurransen som oppvarming før helgens Oslo Triathlon. Tøff dame!

20140807-183238.jpg
Selv kan jeg ikke annet enn å si tusen takk til arrangørene og alle fremmøtte for et supert arrangement. Jeg håper og tror det vil leve videre i flere år, og da med enda flere på startstreken. Det var godt å se en god blanding triatleter, svømmere og rene livsnytere kose seg side om side i brennmanetfrie bølger. La oss gjøre det igjen!

20140807-183438.jpg

20140807-183513.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Trygge rammer i røff sjø under Ulvøen Rundt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s