Norsemanhelg på Sjusjøen

Egentlig hadde vi tenkt å ta turen mot Gaustadtoppen denne Norsemanhelgen. For å suge inn stemningen og heie på de mange utøverne – både kjente og ukjente. Men da Henrik Oftedal inviterte oss med på hytta med familien var ikke valget vanskelig. To aktive familier på tur er alltid bra! Dessuten fikk vi jo sett Gaustadtoppen forrige helg med Siri og Runar, da vi tok turen oppom der etter Tuddal Trithlon.

20140804-060031.jpg
Fredag ettermiddag bar det oppover, etter at trening og ny MR av leggen var unnagjort. Jeg hadde med terrengsykkelen, Kristian landeveisykkel. For mens han skulle få kjørt seg noen økter med Henrik, var det bare kosetrening på min plan. Rolige turer på grusveier på Sjusjøen – kan ikke bli bedre enn det!

20140804-060307.jpg
Lørdag morgen var gutta oppe tidlig. Norseman startet jo allerede 05 og sjelden har vel noen trykket oftere på F5-knappen på livefeeden derfra. Selv om vi var til fjells måtte vi jo følge med såklart! Da syklingen endelig var igang og det ikke var stor spenning å ane før de fryktede bakkene, dro Henrik og Kristian avgårde på intervalløkt. Bilder ble det ikke, for ifølge Kristian suste de så fort ned bakkene mot Lillehammer (over 80km/t) at han ikke rakk å ta bilde. Og på veien opp igjen hadde han mer enn nok med å henge på oksen Oftedal.

Med tre barn under fem år på tur, ble det alt annet enn en rolig morgen på oss som var igjen på hytta. Og da guttas økt nærmet seg ferdig var det godt å komme ut i den friske fjellufta. Terrengsykkelen har fått stå ubrukt lenge, men oj så moro det var å suse innover på fine veier der oppe! Det ga absolutt mersmak til mer trening av denne sorten.

20140804-061007.jpg
Halvannen time ble det, før vi stablet alle syv inn i to biler og tok turen til Hafjell Lekeland med barna i regnværet som plutselig besøkte oss.

Jeg var så heldig å snike meg til en formiddagslur i bilen – gull verd etter en kort natt!

20140804-061322.jpg
45 min med batterilading hjalp godt. Kom meg inn til de andre og fant gutta hengende over Livefeeden igjen. Fire-fem stykker samlet ut på løp fra T2? Litt for spennende til ikke å følge med på, og vi var glade for at ungene koste seg med sklier, baller og hinderløyper i mens 🙂

Og da Alllan satte inn støtet og dro fra, fant gutta ut at det var på høy tid med en ny økt. Intervaller i Hafjellbakken? Jeg er med, sa Kristian og vips så fôr de ut døra.

En drøy time senere var både unger og mødre lei av leking, spising og lydnivået innendørs. Sola hadde tittet frem og det ble lekt gjemsel i skogen ved parkeringen i stedet. Til slutt kom et par slitne fedre ned bakken etter endt økt. Nesten samtidig som at Allan suste over målstreken og kampen utspant seg bak mellom Per Morten og Lars Christian. Full av inspirasjon og motivasjon kunne jeg ikke annet enn å ta sykkelen fatt på returen mot Sjusjøen (sykkelen var såklart med i bilen!). Nå bar det opp bakken, forbi Gaiastova, Ilsetra og Pellestova før en drøy time over «vidda» mot hytta. Herlig tur!

20140804-062230.jpg
Vel tilbake på hytta gikk det i Norsemanprat resten av kvelden. Med sjølveste rekordholderen på tur var det bare å lytte og lære. Lysten til å delta har seget frem både hos Kristian og meg, vi får se om det går over eller om det blir en vedvarende tanke!

Søndag var det to slitne mannfolk som innvilget seg en hviledag. Jeg tok en kort løpeøkt før frokost (10x1min løp) mens de fortsatt diskuterte og lot seg imponere av Norseman-resultater.

Etter frokost dro de av gårde på tur med ungene, mens jeg la inn en naturlig intervalløkt tur-retur Pellestova. Hardt i bakkene, fart på flatene og hvile nedover. Regnvær og mye vind gjorde sitt til at det to timer og 43 km senere rullet en særdeles blid, men i ald og sliten Kari inn på tunet.

20140804-062716.jpg

Hva passet vel bedre da enn arme riddere og hamburgere til lunsj? Nam og takk sa vi, før vi styrte Smartfish-ekspressen mot Oslo. Takk for turen, håper vi ses snart igjen!

20140804-063222.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s