Bli med på Open Water i august!

Jeg kommer ikke tilbake til triathlon fullt så fort som jeg hadde ønsket denne sommeren. Derfor er det på tide å se seg om etter andre mål. Hvorfor ikke starte der jeg er best, nemlig i vannet? Det passer jo perfekt for et bein som helst ikke skal brukes mer enn nødvendig.

Fra open water trening med juniorlandslaget på Mallorca i påsken.
Fra open water trening med juniorlandslaget på Mallorca i påsken.

Og for dere som følger bloggen og gjerne gjør triathlon til vanlig, eller forbereder dere til ett – hvorfor ikke bli med på moroa? Etter en liten kikk på alternativer så er det de to open water arrangementene Oslo har å by på i august som frister mest for min del. Nærme hjemme blir aldri feil i min bok. Derfor ser du mitt navn på startlistene både på Ulvøen Rundt og Oslo Open Water (Tjuvholmen Rundt).

Ulvøen Rundt er et tradisjonsrikt arrangement vekket til live igjen av Nordstrand Idrettsforening Triathlon i samarbeid med Lambertseter Svømmeklubb. Løypa går ikke overraskende rundt Ulvøya og er 2250 meter lang. Konkurransen skjer den 6. august kl 18. Det er 62 tilgjengelige plasser og nedre aldersgrense er 15 år. Mer info om Ulvøen Rundt finner du på disse nettsidene og på arrangementets Facebook-side. Det hadde vært gøy å se dere på startstreken! Er du allerede motivert til å delta sender du en mail til svommefort@gmail.com (førstemann til mølla, påmeldingsavgift 250 kroner).

Oslo Open Water (Tjuvholmen Rundt) arrangeres av min svømmeklubb Oslo Idrettslag Svømming den 23. august. Her har du flere valgmuligheter: Enten stille lag med tre andre for å svømme 4×500 stafett, eller å stille opp individuelt på 1000 meter open water. Jeg synes det er flott at distansene er så korte, det gjør terskelen lavere for å delta, selv om det for min del nok er noe i korteste laget. Den siste tids open water økter har jo vist at jeg holder 1500-fart både på halv ironman-distansen og timesøkter i sjøen.

Fra dagens økt i sjøen. Målingene er jo aldri helt til å stole på, men at det går greit unna i open water for tiden er ganske sikkert.
Fra dagens økt i sjøen. Målingene er jo aldri helt til å stole på, men at det går greit unna i open water for tiden er ganske sikkert.

Om jeg stiller individuelt eller på lag er foreløpig uvisst. Spørs om jeg finner noen motiverte svømmere å stille med! Her finner du mer informasjon og påmelding til Oslo Open Water.

Har du aldri deltatt i triathlon før, men kunne tenke deg å svømme open water skal du vite at temperaturen i havet nok blir så varm at du klarer deg helt uten våtdrakt. Men – det er aldri dumt å benytte seg av den så lenge det er lov. Den gir deg nemlig oppdrift og holder deg stabil i vannet. Hvilken våtdrakt du bør velge kan du lese mer om i dette innlegget. For Oslo Open Water er det også mulig å leie våtdrakt fra TYR, les mer om det på TYR sine sider.

Jeg hadde også gleden av å være med Rasmus Henning på Open Water-kurs i fjor. Han holder nytt kurs igjen den 7.august – på Sognsvann. Det kan du være med på helt gratis og mer info om det finner du her!

Så, hva sier du? Ses vi i Oslo for Open Water i august?

Gode briller for open water

Husk også at du får 20 % rabatt på alt hos Swimshop hvis du skriver Full Fart i «melding til salgsavdelingen». Mer om rabatten og produktene Swimshop har finner du i dette innlegget.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Bli med på Open Water i august!

 1. Hei Kari!

  Hyggelig å få hilse på deg i Tuddal.

  Når det gjelder klokker som teller meter man svømmer, hvor nøyaktige er de? Jeg bruker en Garmin 310.

  Hilsen Øystein 😊

  Sendt fra min HTC

  1. Hei! Hvordan gikk svømmingen? Litt vanskelig å si, men min erfaring er at både garmin 910xt og polar v800 er pålitelige med tanke på lengde. I hvert fall for min del. De har begge målt «korrekte» distanser på mer kjente løyper som vi svømmer til vanlig her i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s