To minutter i himmelen

Beinet mitt besto tentamen i helgen. To lange turer i fjellet – totalt nesten ni timer gange i ulendt terreng. En hel dag hvile fulgte og i går var det klart for eksamen. Ville beinet tåle å løpe?

Jeg varmet opp med en hel time på ellipsa, intervaller på 2×5 + 2×10 min. Hvilte noen timer med søstrene mine på Farris Bad – men så var det bare å hoppe i det. Bokstavelig talt. For selv om jeg har hatt veldig lyst til å løpe i et par uker nå, har jeg klart å holde igjen. Og nå som fysio endelig hadde gitt meg sitt «JA», var jeg plutselig litt redd. For tenk om det ikke ville gå!

Det skjedde nemlig da jeg startet forsiktige løpesteg i Danmark for en uke siden. Da tålte jeg kun 3×30 løpesteg med god hvile mellom før leggen ga tydelig beskjed om å stoppe. Ville det samme skje igjen?

Jeg startet nå med å gå et par minutter på brygga før jeg tok sats. Det var jo bare å begynne. Og for en herlig følelse det var å kunne løpe! Jeg fløy bortover langs vannet og kunne ikke brydd meg mindre om 32 varmegrader og svetten som silte.

Ett minutt. 90 sekunder. Etter to minutter løping fant jeg ut at det var best å gå litt. Ble ett minutt pause. Så var jeg klar for to nye minutter. To minutter i himmelen! Når man har vært nødt til å være uten løping i SYV hele uker, da er det fantastisk deilig å endelig få kjenne luft under føttene 🙂 Og så glad ble jeg for å kunne løpe totalt 4×2 min pluss tre stigningsløp med gange mellom:

20140722-221046.jpg
Jeg hoppet av glede og kunne svært fornøyd fortelle lillesøster at Joda, jeg kan løpe!

Nå er ikke ti minutter løping all verden. Jeg skal fortsatt bruke god tid på å trene meg opp. Korte turer annenhver dag, forsiktig belaste og trene opp igjen muskulatur som ikke er brukt på lenge. (Utrolig hvor støl man kan bli av ti minutter!).

Men ti minutter løping var for meg en STOR seier. Et gigantisk steg i riktig retning. Og helt klart verdt en feiring med iskrem!

20140722-221407.jpg
Jeg skal komme tilbake, og med lys i tunnelen ble det brått mye enklere å motivere seg til den siste viktige biten av opptreningen. Best av alt? Jeg hadde ikke vondt i leggen verken i går kveld eller i dag. Det betyr ny løpetur i morgen!

20140722-221558.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “To minutter i himmelen

  1. Godt du er tilbake! Du får skynde deg rolig og hygge deg med tanken på at det er mange korte triatlonkonkurranser igjen i år 🙂

    1. Takk Allan! Jeg skal være smart og bruke tid, men har et lite håp om Tønsberg bytri. Vi får se hvordan den kommende uken utarter seg. Eller så er jo H-tri fristende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s